Počasni prelet Kiow Warriora povodom obljetnice obrane Grada Zadra

Letačke posade Eskadrile helikoptera 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) izvele su danas, u petak 6. listopada 2017. pozdravni prelet sa četiri helikoptera OH-58D Kiowa Warrior  iznad gradskog naselja Dračevac povodom obilježavanja 26. obljetnice obrane Grada Zadra.

Pozdravnim preletom piloti iz baze Zemunik uputili su čestitku svim braniteljima i stanovnicima Zadra priključivši se Programu sjećanja na jedan od najznačajnijih događaja suvremene povijesti Zadra i Republike Hrvatske u kojemu su hrvatski branitelji svojom hrabrošću i domoljubljem zaustavili neprijateljski pokušaj osvajanja Zadra te obranili Grad Zadar.

Program obilježavanja obrane Grada Zadra započeo je odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata ispred Središnjeg križa na Gradskom groblju Zadar te ispred spomenika 3. imotske bojne kao i kod spomen obilježja na Dračevcu, a nastavljen je služenjem Svete mise u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Dračevcu gdje je održana i Svečana akademija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...