Pred nama su tri dana sunčane idile, za vikend nešto hladnije

Pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, češću poslijepodne. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu će još u prvom dijelu dana puhati umjerena i jaka bura te tramontana, mjestimice s olujnim udarima. Vjetar na Jadranu poslijepodne će okrenuti na uglavnom umjeren sjeverozapadnjak, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Najviša dnevna temperatura zraka od 13 do 18 u unutrašnjosti, a od 17 do 20 stupnjeva Celzijevih na Jadranu.

Povoljne biometeorološke prilike u cijeloj zemlji većini bi ljudi trebale donijeti miran san, dobro raspoloženje i dobru koncentraciju. Poteškoće se ne očekuju ni kod kroničnih bolesnika.

U sljedeća dva dana u kontinentalnom području bit će suho, uz dulja sunčana razdoblja, no u prvom dijelu dana uz mjestimičnu maglu, koja se ponegdje može i dulje zadržati.

Temperatura zraka u blagom porastu, i jutarnja i dnevna. Tako će najniža jutarnja temperatura biti od 2 do 6, a na Jadranu između 9 i 13 stupnjeva Celzijevih. Najviša dnevna od 16 do 20 stupnjeva Celzijevih, u Dalmaciji i malo viša.

U noći na subotu očekuje se naoblačenje s mjestimičnom kišom, pa će za vikend biti promjenljivije i ponovno malo hladnije. Na Jadranu u četvrtak pretežno sunčano i relativno toplo, uz slab vjetar.

U petak oblačnije, uz slab do umjeren jugozapadnjak, prema kraju dana i jugo. Ponegdje može pasti i malo kiše, uglavnom na sjevernom dijelu. U subotu će zapuhati umjerena i jaka bura, uz manji pad temperature zraka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...