Priznanja za najplemenitije; Četvero Zadrana do danas je krv darovalo 100 puta!

Od kolike su važnosti darivatelji krvi za cijelokupno društvo, a ponajviše za uspješno funkcioniranje zdravstva, pokazala je i Svjetska zdravstvena organizacija proglasivši darivatelje krvi herojima, pozivajući se na izreku: „Tko spasi jedan život, kao da je spasio cijelo čovječanstvo!“

Darivatelji krvi uistinu jesu heroji. Spašavaju tuđe živote, nesebično darujući dio sebe.

Kao što znamo, krv nije moguće proizvesti na umjetan način. Jedini izvor toga lijeka je čovjek- darivatelj krvi. Svi mi i naši bližnji, ako/kada nam zatreba krv kao lijek, ovisni smo samo i isključivo o jednom- dobrovoljnim darivateljima krvi.

U Velikoj vijećnici Doma Zadarske županije, u srijedu 25. listopada održan je tradicionalni svečani prijem jubilarnih darivatelja krvi u 2017. godini.

Ove godine 5 darivateljica je dalo krv 35 puta, 14 darivatelja 50 puta, 2 žene dale su krv 55 puta, 3 muškarca 75 puta i 4 darivatelja 100 puta.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...