Promijenite ovih osam loših stvari koje radite na poslu već sutra!

Radite i trudite se, a istovremeno uništavate svoje zdravlje – čini vam se poznatim? Za takav scenario nije potrebno raditi dan i noć, dovoljno je imati neku od ovih loših navika koje će vam upropastiti zdravlje, posredno i cijeli život.

No, dobre vijesti ipak postoje – nikad nije kasno za promjene, samo trebate 21 dan za redom raditi nešto zdravo kako bi vam ušlo u naviku, piše Metro.

1. Preskakanje doručka

Većina stručnjaka se slaže, bolje je doručkovati nego ga u potpunosti preskočiti. Doručak će vam pomoći da pokrenete metabolizam i povećava energiju za cijeli dan.

2. Naslanjanje glave na dlan i diranje oka

Da, udobno je i vjerojatno ne razmišljate o tome, ali diranje lica i oka može biti neprijatelj vašoj koži i još jedan način za širenje bakterija.

3. Ručanje za radnim stolom

Vaš mozak treba odmor. Bez odmora, razina vaše energije i produktivnosti se smanjuje. Također, istraživanja pokazuju da je multitasking neefikasan tako da njime nećete puno postići.

4. Sjedenje na stolici cijeli dan

Ako stalno sjedite, povećava vam se rizik od dobivanja dijabetesa i srčanih bolesti. Stoga se probajte što više ustati i malo prošetati. Uz to, istraživanja pokazuju da pogrbljeno sjedenje negativno utječe na vaše raspoloženje. Takvo sjedenje može uzrokovati i bolove u vratu i leđima.

5. Nošenjem mobitela na WC samo nepotrebno pozivate bakterije u svoje tijelo i za radni stol.

6. Nikada niste uzeli dan odmora

Jedni ste od onih koji i kada su prehlađeni idu na posao? Obična prehlada može vas izmoriti psihički i fizički, a neodmaranjem je možete samo produžiti. Također, u opasnosti od zaraze su i vaše kolege, zato dobro razmislite.

7. Križate noge kad sjedite

Križanje nogu dok sjedite može uzrokovati bolove u leđima i vratu, ali i povisiti krvni tlak.

8. Nastavljate raditi i kada dođete doma

Provjeravanje mailova prije spavanja može lako dovesti do mentalnog umora. Probajte sakriti mobitele čim dođete doma. Kasnije ćete si biti zahvalni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...