Reshma Srivastava vraća se u Zadar održati još jedan koncert za ljubitelje klasične indijske glazbe

Svjetski poznata scenska umjetnica Reshma Srivastava vraća se u Zadar održati još jedan koncert za ljubitelje klasične indijske glazbe, Gandharva Vede i sitara. Koncert će se održati  ponedjeljak u 23.10.2017. godine u Gradskoj loži u Zadru.

Reshma Shrivastava, M.A, rođena je u obitelji profesionalnih glazbenika u Allahabadu, Indija. Njezin ujak, prof Satish Chandra, umjetnik iz Pt. Ravi Shankarove tradicije, bio je njezin prvi učitelj.

Reshma je započela svoju životno dugu glazbenu karijeru na sitaru kad joj je bilo šest godina. U osmoj godini imala je svoj prvi javni nastup, a njene pjesme su se na radiju izvodile i ranije. S obzirom da je od malena prvorazredna umjetnica, njezini nastupi iz djetinjstva i dalje se izvode na radiju u Indiji.

Magistrirala iz Sitara na Allahabad sveučilištu, te dobila brojne prestižne nagrade. Kao darovita glazbenica, nastupa na sitaru širom svijeta. Imala je koncerte diljem Indije, Velike Britanije, Francuske, Nizozemske, Njemačke, Švicarske, Austrije, Cipra, Grčke, Turske, Slovenije, Izraela i Sjedinjenih Država.

Dodatne informacije o glazbenici i njezinom radu možete pronaći na stranici: http://www.reshmasrivastava.com/

 

Koncert će se održati 23.10. u Gradskoj loži, Narodni trg u Zadru u 20 sati.

Organizator: Narodni muzej Zadar

Cijena ulaznice: 50 kuna

Ulaznice su u prodaji na mjestu održavanja koncerta prije početka nastupa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...