Slijedi spajanje ulica Benka Benkovića i Puta Nina, izvjesno je zatvaranje dodatnih prometnica

Radni strojevi srušili su jučer kuću i garažu koje se nalazile na za sada i dalje imaginarnoj liniji koja će spojiti Ulicu Benka Benkovića i Put Nina. Na mjestu gdje su nekoć stajale spomenuta obiteljska kuća i garaža niknut će cesta koja bi prema zamislima gradskih otaca trebala rasteretiti prometne gužve u gradu Zadru.

Dio Melade već je dobio ‘facelift’ izgradnjom rotora i prenamjenom dijela ulice Ivana Zajca u jednosmjernu prometnicu, a probijanje ovoga puta trebalo bi biti drugi korak ka rješavanju prometnog čepa koji posebice ljeti nastaje na tom dijelu grada. Naravno, kako bismo ljeti imali manje gužve, zadnjih tjedana prisiljeni smo imati prometne čepove na kakve nismo navikli ni u srcu turističke sezone.

Srećom, radovi koji se za sada odvijaju van prometnih puteva ne remete ionako narušeno funkcioniranje prometa u Zadru, kao što je to prije svega slučaj s križanjem Strossmayerove i Mažuranićeve, odnosno Bulevarom. Ipak, već sljedećeg tjedna možemo očekivati promjenu i na tom polju, budući da prema najavama slijedi zatvaranje dijela Puta Bokanjca i preusmjeravanje prometa. Detaljna najava i karta prohodnih prometnih pravaca i dalje se čeka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...