Stiže promjena vremena, na Jadranu kiša, u Lici prvi snijeg

Prije samo desetak dana, na Platku se zabijelio prvi snijeg. Prema najavama meteorologa, uskoro nas očekuje novi.

Danas pretežno sunčano

Pretežno sunčano vrijeme koje nas danas očekuje, osobito na istoku i jugu zemlje, neće se dugo zadržati, piše DHMZ. Naime, već danas očekuje nas na sjevernom Jadranu i u gorju porast naoblake. Današnje najviše dnevne temperature zraka bit će između 15 i 20 °C u unutrašnjosti, a na Jadranu do 25 °C, piše Index.hr.

Sutra naoblaka i promjena vremena

Već sutra, očekuje se umjereno do pretežno oblačno u većem dijelu zemlje. Mjestimice će padati kiša, a pljuskovi s grmljavinom očekuju se na sjevernom Jadranu i u Gorskome kotaru, a od sredine dana i drugdje. Lokalno obilnije oborine moguće su u noći na srijedu na sjevernom Jadranu u Lici te na sjeveru Dalmacije.

Vjetar ponegdje umjeren jugozapadni, u gorju i jak, a na Jadranu umjereno do jako jugo i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 11, na Jadranu od 13 do 17, a najviša dnevna uglavnom između 17 i 22 °C.

Dolazi snijeg

U srijedu nas očekuje novo razvedravanje, a suho vrijeme zadržat će se do četvrtka kada nas očekuje nova promjena vremena.

Novi pad temperature mogao bi u petak na području Like i Gorskog Kotara donijeti i prvi snijeg.

Jutarnje temperature zraka bit će oko 2 °C pa je DHMZ za područje Fužina, Parga, Gračca i Udbine predvidio mogućnost snijega. Na području Like snijeg bi mogao padati i u subotu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...