Što se događa sa Subašićem? Skrivio tri gola za poraz Monaca u derbiju i skoro poklonio četvrti

Najbolji golman Francuske u oba službena izbora prošle sezone, tijekom koje je primio samo 31 gol u prvenstvu, a sjajno je branio i u Ligi prvaka, ove je neusporedivo lošiji, pokazao je to i u porazu od Lyona (2:3) u devetom kolu Ligue 1.

Danijel Subašić, prvi golman Hrvatske, s najnovijim primljenim golovima u Le Championnatu već je na 12 zgoditaka u mreži nakon samo sedam prvenstvenih utakmica, s obzirom da je dvije propustio zbog ozljede. Zanimljivo, u obje te utakmice njegova zamjena Benaglio nije primio gol, piše Index.hr.

Protiv Lyona, kod prvog gola suparnika propustio je centaršut koji je prethodio golu, iako je loptu imao na ruci.

Kod drugog zgoditka Lyona samo je nepomično gledao kako mu nejako upućena lopta prolazi pored desne noge i ulazi u gol.

Treći gol Lyona također nosi Subašićev supotpis. Iako je bilo jasno da će Fekir u petoj minuti sudačke nadoknade pucati na gol iz slobodnjaka s 25 metara, kako bi u zadnji tren donio pobjedu Lyonu, Subašića je udarac u njegov, bliži kut, uhvatio na krivoj nozi. Monacov golman ostao je u raskoraku jer je prvo krenuo u dalji kut, ali se onda predomislio.

Nažalost po Subašića, tu nije kraj njegovim blamažama kod Lyona. Prvi veliki kiks napravio je na početku utakmice, ali tada greška nije završila golom za suparnika. Diaz je pritiskao Glika, koji se lopte riješio tako da ju je proslijedio Subašiću. To doista nije bio “vrući krumpir”, nego lopta koju je Monacov golman mogao na miru ispucati, iako je Lyonov napadač krenuo prema njemu. Ali, Subašić je predugo čekao i kada je napokon pokušao ispucati loptu, Diaz mu na petercu ulazi u šut i odbija loptu. Srećom po Subašića, u stativu.

Podsjećamo, Subašić se ove jeseni lošim reakcijama ističe i na golu Hrvatske. Na odlučujućoj utakmici kvalifikacija za SP protiv Ukrajine, kod rezultata 0:0 Rakitski je iz daljine snažno opalio po sredini vrata, a Subašić je uhvatio loptu, pa je zatim ispustio i tako je zamalo sam sebi poslao u mrežu. Tako je podsjetio na utakmicu s Turskom, kada je imao sličan kiks.

U svakom slučaju, za Hrvatsku i izbornika Dalića nije ohrabrujuće da nezamjenjivi i donedavno sjajni golman, ovako loše brani pred dodatne kvalifikacije za SP.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...