Cestitka_Uskrs

Stopirana prodaja Todorićeve jahte usidrene u zadarskoj marini

Agrokor je privremeno obustavio prodaju jahte i helikoptera u vlasništvu Ivice Todorića.

Vladin povjerenik Ante Ramljak u ponedjeljak popodne predstavio je plan održivosti Agrokora.

Ključne inicijative uključuju, kako su naveli, prodaju podružnica i nekretnina od koje se očekuje 40 milijuna eura gotovina kroz četiri godine – i to prema konzervativnom scenariju.

Agrokor je privremeno obustavio prodaju Todorićeve jahte i helikoptera zbog založnih prava koja banke imaju na ovim pokretninama.

Kako su obje pokretnine opterećene založnim pravom u korist Addiko banke, a pravni timovi nisu uspjeli pronaći za banku prihvatljivo rješenje o prebacivanju zaloga na sredstva ostvarena prodajom, proces prodaje ovih pokretnina morali su biti zaustavljeni, a bit će ponovno pokrenut po postizanju nagodbe, kaže se u priopćenju.

Istovremeno, Agrokor prodaje vilu Castello u Medveji u općini Lovran. Cijena je 8,12 milijuna eura uvećana za pripadajući porez, piše N1.

Proces prodaje odvijao se u dvije faze – u prvoj je zaprimljeno šest indikativnih ponuda od raznih međunarodnih investitora za koje je osiguran obilazak nekretnine, a druga je uključivala predaju obvezujuće ponude s rokom isteka do 16. listopada ove godine, u kojoj su nakon daljnjih pregovora s potencijalnim kupcima zaprimljene dvije finalne obvezujuće ponude.

Dostava obvezujućih ponuda je uključivala i uplatu od 10 posto tražene cijene i parafiranje ugovora o prodaji.

Izvanredna uprava Agrokora pokrenula je sredinom kolovoza postupak prodaje Ville Castello u Medveji u općini Lovran, po cijeni od 7 milijuna eura bez PDV-a, procijenivši da ta nekretnina nije neophodna za poslovanje koncerna.

Villa Castello nalazi se u blizini plaže u Medveji, na posjedu ukupne površine 10.062 četvorna metra. Stambene površine u dva objekta je 969 četvornih metara, od čega u glavnoj zgradi dvorca 851. Uz glavnu zgradu je depadansa, odnosno pomoćni objekt za goste ili osoblje, s dva apartmana i zajedničkim dnevnim boravkom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...