Suprug i sin Ingrid Antičević Marinović za tri nedovršena spora ispostavili račun od 2,1 milijuna kuna

Troškove usluga Odvjetničkog društva Marinović i partneri iz Zadra koje vode sin i suprug ustavne sutkinje i bivše saborske zastupnice SDP-a Ingrid Antičević Marinović, bivša gradska vlast nije iznosila u javnost.

Posljednji put se priča o visokim računima koje Grad plaća zadarskim odvjetnicima povela lani u studenome na sjednici Gradskog vijeća. Tada su HDZ-ovi vijećnici u ulozi oporbe, gradonačelnika Tonćija Bilića upitali za istinitost informacija prema kojima je Odvjetničko društvo Marinović Gradu ispostavilo dva računa od 400 tisuća kuna. Ali, Bilić nikada nije odgovorio na navedeno pitanje ni HDZ-u ni novinarima, već je samo kazao da zadarski odvjetnici Grad zastupaju u sporovima ukupne vrijednosti od oko 30 milijuna kuna, prenosi Makarska kronika.

Brkan šokiran iznosima

Međutim, tek je sada postalo jasno zašto se informacija o isplati zadarskim odvjetnicima krila od javnosti jer je riječ o računima od čak 2,1 milijuna kuna i to za tri nedovršena spora. Naime, kako nam je kazao gradonačelnik Jure Brkan, riječ je o trošku od 2 milijuna i 158 tisuća kuna i to za četiri godine, od 2014. do 2017. godine. Tako je Gradu ispostavljen račun od 2 milijuna i 16 tisuća kuna od čega je plaćeno 1,8 milijuna kuna, a nije plaćeno još 149 tisuća kuna, dok je neproknjiženo ostalo 142 tisuće kuna. Kako pojašnjava Brkan, 2,1 milijun kuna bivša SDP-ova vlast pristala je platiti odvjetnicima iz Zadra za tri spora od kojih nijedan nije završen. Riječ je o sporovima Grada protiv Aqua Alfe, Hotela Makarska koji je težak 10 milijuna kuna i Abacusa od 15 milijuna kuna. -Kada smo bili u oporbi, prozivali smo vladajuće zbog visokih računa odvjetničkog društva Dana Marinovića i mislili smo da je riječ o trošku od najviše pola milijuna kuna. Međutim, kada smo vidjeli da je riječ o 2,1 milijuna kuna doslovno smo ostali šokirani jer su ovakvi troškovi samo za jedno odvjetničko društvo van svake pameti. Ne znam koji bi odgovorni gradonačelnik ovo napravio i da pobrojimo troškove svih odvjetnika koji su u povijesti zastupali Grad, mislim da ta cifra ne bi bila ni blizu 2 milijuna i 158 tisuća kuna, kazao je Brkan dodavši da će se Grad u sporu sa tvrtkom Aqua Alfa za koji je krajem prošle godine nepravomoćnom presudom Trgovačkog suda u Splitu Gradu naložena isplata oko 5 milijuna kuna, boriti da ova presuda bude poništena.

Sporazum iz 2012. godine

Kako kaže, Grad mora spriječiti daljnje utuživanje i sa predstavnicima tvrtke Aqua Alfa sada vrši pregovore koji su dosta teški jer je tvrtka u boljoj poziciji od Grada budući da je dobila prvostupanjsku presudu. Naime, riječ je sporazumu iz 2012. godine u kojem se Grad obvezao otkupiti dijelove prometnice pored gradske sportske dvorane što se nikada nije dogodilo jer je Grad podnio tužbu da se sporazum proglasi ništetnim. Tako je Aqua Alfa Grad tužila za korištenje prometnice za 2015. i 2016. godinu, a kako kaže Brkan, sada je potrebno spriječiti daljnje utuživanje za 2017. godinu. -Po meni u startu nije trebalo doći do ove tužbe već je trebalo ispoštovati sporazum iz 2012. godine koji je tada bio na snazi i Grad bi već imao i shopping centar i kino na Dugišu. Ali sada imamo samo tešku sudsku borbu i enormne troškove, kazao je Brkan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...