Sviđaju mu se Dalićeve promjene; Rakitić: “Igrati s Lukom veliko je zadovoljstvo”

Nakon otkaza Anti Čačiću, novi izbornik Zlatko Dalić uveo je neke promjene u igri Hrvatske. Jeda od njih je bilo stavljanje Luke Modrića ispred Ivana Rakitića, kojega je premjestio na poziciju sličniju onoj na kojoj je naviknut igrati u Barceloni.

“Luka se do sada previše trošio prema natrag, pa sam na njegovo mjesto vratio Rakitića. Nije baš bio spreman, ali uvjerio sam Rakitića da to radi za Hrvatsku i nije bilo problema” rekao je Dalić nakon utakmice.

A sam Rakitić dio je utakmice iznenađujuće proveo i kao stoper!?

“Jako smo dobro izgledali u veznom redu, imali stabilnost, igrati s Lukom i Badeljom veliko je zadovoljstvo. Nismo odigrali najbolju utakmicu, ali u drugom djelu je bilo jako dobro.”

Vezni igrač Barcelone se bolje snašao na toj poziciji, što pokazuje i njegova asistencija kod drugog pogotka.

“Morali smo pokazati reakciju nakon onoga na Rujevici. Mislim da je ovo bilo pravo lice Hrvatske. Ne samo zbog rezultata nego zbog borbenosti i zajedničke čvrstine. Međutim, nismo još ništa napravili. Slijedi nam playoff, moramo se opet skupiti da budemo pravi. No Hrvatska je ionako reprezentacija s najviše tih nastupa u doigravanju, uvijek smo išli tim putem. Nadam se da će biti sve dobro.”, piše Goal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...