Svoj dan proslavila i Općina Ražanac

Gospa od Ružarija, zaštitnica Općine Ražanac, proslavljena je jučer kao i Dan Općine. Hrvatska stranka prava koja drži vlast u spomenutoj Općini poslala nam je priopćenje o kojemu opisuje kako je jučer, 30. rujna, u Ražancu bilo.



Dana 30.09.2017. godine obilježava se blagdan Gospe od Ružarija koja je nebeska zaštitnica Općine Ražanac u Zadarskoj županiji. Istoga dana povodom navedenog blagdana obilježava se i Dan Općine Ražanac. Ova Općina je najsnažnije uporište HSP AS u županiji. Nije zanemariva činjenica da iz ove Općine dolaze istaknuti pravaši, vijećnik u zadarskoj Županijskoj skupštini i dopredsjednik ŽV HSP AS ZDŽ Dario Perković te član Predsjedništva stranke Vlado Kovačević dipl. ing.

Pozivu domaćina da sudjeluju u protokolu Dana Općine odazvalo se snažno izaslanstvo HSP AS koje je predvodio predsjednik stranke Hrvoje Niče mag. oec., a u njemu su bili član Časnog suda na razini RH Krešimir Vrljić, predsjednik Podružnice Zadar i zamjenik glavnog tajnika Mate Lukić, predsjednik stranačkog Odbora za branitelje Ante Žoni Maksan, predsjednik ŽV HSP AS ZDŽ i član Predsjedništva stranke Dalibor Barešić i glavni tajnik stranke Pero Ćorić sa suradnicima.

U ime župana Božidara Longina odazvao se njegov zamjenik Šime Vicković, saborski zastupnik i načelnik Poličnika Davor Lončar te ostali istaknuti članovi koalicijskoga partnera u Zadru i županiji iz redova HDZ-a.

Protokol je započeo navedenog dana u 10,30 sati svečanim polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i zajedničkom molitvom podno spomenika hrvatskim žrtvama “Galebovi” u Ražancu, te podno spomenika “Stipan Dundović” u Radovinu. Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je u knjižnici “Jurija Barakovića” u Ražancu. Prigodom iste dodijeljena su javna priznanja zaslužnima.

Ovo je drugi uzastopni mandat HSP AS u ovoj općini, a od prisutnih mještana stizale su samo pohvale na dosadašnji rad načelnika i njegovoga tima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...