Temperature rastu, u Zadru ćemo se za vikend grijati na ugodnih 22 stupnjeva

Sunce i dnevne temperature iznad 20 Celzijevaca donio je drugi tjedan listopada. Danas u unutrašnjosti još ponegdje oblačno i maglovito, dok se Istra i jug zemlje kupaju u suncu. Pretežno sunčano, ponegdje uz umjerenu naoblaku, vremenska je prognoza koju Državni hidrometeorološki zavod predviđa za Hrvatsku u srijedu.

Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar većinom slab, poslijepodne u Dalmaciji do umjeren sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 4 do 9, na Jadranu između 12 i 16, a najviša dnevna uglavnom od 18 do 23 stupnjeva.

Pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Ujutro na širem području Zagreba moguća magla. Vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatura od 8 do 10, a najviša dnevna između 18 i 20 Celzijevaca, piše tportal.hr.

U Zadru ćemo se danas, ali i u danima vikenda grijati na 22 stupnjeva Celzijusa. U Splitu sunčano od jutra, s temperaturom od 13 stupnjeva koja će se tijekom dana popeti na 19. Najviša dnevna temperatura očekuje se u subotu, kada se predviđaju 23 Celzijeva stupnja. Dubrovnik sunčan, s dnevnim temperaturama iznad 20 Celzijevaca koje će tijekom vikenda i rasti.

U Istri pretežno sunčano vrijeme, u gorju povremeno uz umjerenu naoblaku. Puhat će, predviđa Istramet, većinom slab jugozapadnjak i jugo. Jutarnje temperature zraka od 6 do 13 stupnjeva, dnevne između 19 i 22.

Rijeka očekuje dnevni maksimum od 18 Celzijevaca, uz oblačno vrijeme, bez oborina. Vikend kao i u ostatku Hrvatske, sunčan i uz temperaturu preko 20 stupnjeva.

Osijek će u srijedu dočekati 19 Celzijevaca, a ista temperatura predviđa se i za vikend, uz nešto oblačnije vrijeme.

U Gospiću mjestimično oblačno, uz najvišu dnevnu temperaturu od 18 stupnjeva, a oborine se ne predviđaju ni u idućem razdoblju.

Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne. Mnogi će ljudi osjetiti poboljšanje općeg stanja. Manje tegobe moguće su još uvijek u prijepodnevnim satima i bit će nešto izraženije na sjevernom Jadranu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...