U 6. kolu Treće HBL Virani u derbiju pobijedili »Stivan« iz Sutivana i zadržali lidersku poziciju na prvenstvenoj ljestvici

Pobjeda nad „Stivanom“ fajterski je iščupana u dramatičnoj završnici koju nitko od gledatelja na boćalištu uz Muja nije očekivao. Završilo je 14-8, ali su gosti gotovo do zadnje boće gajili nadu da mogu do boda. Uoči zadnje ruke susreta na semaforu je bilo uvjerljivih i sjajnih 11-3 za domaće Bluzere, no dvije gostujuće pobjede u disciplinama kruga unijele su dramu u susret. Na zogovima su ostale virska trojka s vodstvom 7-3 i Igor Vučetić u pojedincu s manjkom od 7 punata (4-11). Sutivanci su trljali ruke nadajući se da će Zdravko Čulin zvani Tajson zadržati vodstvo i nokautirati Gulu te da će trojka Zoran Marko Kokić, Marjan Bukvić i Luka Buterin ispustiti prednost.

„Ako dobijemo, bit će to zbog guma“, tješio se u neizvjesnoj završnici kapetan Ante Kapović aludirajući na discipline druge ruke u kojima su Virani osvojili svih šest punata i otišli na 11-3. Iako je to u suštini u ovakvom neizvjesnom meču više nego točno, pobjedu su na kraju rezultatski donijele stare kuke Kokić i Bukvić uz pomoć mladog Buterina. Dodatnu draž pobjedi donio je i Vučetić čudesnim preokretom na 11-11 osvojivši sedam uzastopnih punata, a da je imao još jednu ruku došao bi i do pobjede. Koliko su gosti bili frustrirani ovakvim raspletom, svjedoče i prijekorne riječi koje je voditelj gostujuće momčadi uputio Tajsonu zabranivši usput čovjeku da pripali u time-outu.

„Što radiš? Ne odugovlači, vrati se u meč i završi to!“, ljubazno ga je molio na nekih 80 decibela. Na drugoj strani, druga priča. Malo grča, ali na kraju – osmijeh i zadovoljstvo.

„Nije moralo biti ovako neizvjesno, ali glavno da smo pobijedili“, sažeo je Kokić nedjeljni derbi na Viru. I to je točno, ali valja priznati kako je „Stivan“ kvalitetna momčad i da su neke nijanse u meču otišle na stranu domaćih. Nešto je moralo i gostima, dok je s druge strane tapet odrađen – vrhunski, i to je zapravo bila kapetanova poanta. Dobilo se ono što se objektivno moralo, iako ni u ovim disciplinama Sutivanci nisu pali šutke. U brzincu je Antonio Kusanović pogodio solidnih 29 boći (izgubio 29-34); u štafetnom izbijanju briljantni Zoran Mladineo i Božidar Budimir-Bekan zaprijetili su s 39 pogođenih boći (poraz 39-45), dok je u preciznom Tajson u početku prijetio, a potom ostao bez pare pred razigranim Kokićem (6-17). Za više od časnog poraza možda im je nedostajao još jedan kvalitetan izbijač, ali to su stvari koje moraju brinuti goste. Virani nemaju takvih problema, pokazao je to i ovaj derbi. Većina igrača može izbijati, a neki to rade vrhunski. U prvoj ruci susreta trojka Buterin, Ante Nemarić i Nedo Buškulić nije se stigla ni oznojiti: u 51. minuti utakmice zgužvali su i metlom počistili goste s 13-0, nakon čega je wunderkind Nemarić primijetio:

„Dođemo igrati, pa nemamo protiv koga igrati. Ili su sve suparničke trojke loše, ili smo mi predobri“.

Kako bilo, kolo prije kraja jesenskog dijela prvenstva Virani imaju tri boda fore ispred pet momčadi s 12 bodova, i veliki su izgledi da će i nakon gostovanja u Imotskom, osim u slučaju visokog poraza, poljubiti boćarsku jesen kao prvaci polusezone.

Evo svih rezultata 6. kola: Bitelić – Čista Velika 14-8, Kijevo – Velebit Benkovac 17-5, Baška Voda – Imotski 16-6, Supetar – Nada Split 15-7, Vir – Stivan 14-8.

Poredak: 1. Vir 15 bodova (+54), 2. Stivan 12 (+30), 3. Imotski 12 (+26), 4. Bitelić 12 (+16), 5. Baška Voda 12 (+6), 6. Kijevo 12 (+4), 7. Supetar 6 (-8), 8. Velebit Benkovac 6 (-18), 9. Nada Split 3 (-38), 10. Čista Velika 0 bodova (-72).

 

Treća HBL, Srednja Dalmacija. Utakmica 6. kola

BK »VIR« – BK »STIVAN« SUTIVAN 14-8 (5-3, 6-0, 3-5).

Vir. Boćalište uz Muja. Utakmica 6. kola Treće HBL, Srednja Dalmacija. BK Vir – BK Stivan Sutivan 14-8. Vrijeme: sunčano. Gledatelja: 60. Suci: Ivica Bilosnić, Krešimir Lerga.

POJEDINAC: Darko Bašić – Božidar Budimir-Bekan 11-11. Igor Vučetić – Zdravko Čulin 11-11.

PAROVI: Antonio Bilosnić, Igor Vučetić – Zdravko Čulin, Markito Mirić (Petar Fabjanović) 13-2. Marjan Bukvić, Zoran Kokić – Zoran Mladineo, Antonio Kusanović 8-11.

TROJKE: Luka Buterin, Ante Nemarić, Nediljko Buškulić – Pero Ljubetić, Edo Glasinović, Dražen Kirigin 13-0. Zoran Kokić, Božo Deša, Luka Buterin – Pero Ljubetić, Damir Fabjanović, Markito Mirić 12-3.

BRZINSKO: Ante Nemarić – Antonio Kusanović 34-29. Nemarić 34/44 (77,3%). Kusanović 29/44 (65,9%).

PRECIZNO: Zoran Kokić – Zdravko Čulin 17-6. Kokić: 1,5,4,4,3 (5/11). Čulin 1,2,3 (3/11).

ŠTAFETNO: Antonio Bilosnić, Luka Buterin – Zoran Mladineo, Božidar Budimir-Bekan 45-39. Bilosnić, Buterin 45/53 (84,9%). Mladineo, Budimir-Bekan 39/46 (84,8%).

PAR-KRUG: Darko Bašić, Antonio Bilosnić – Antonio Kusanović, Zoran Mladineo 30-31.

KRUG: Ante Nemarić – Božidar Budimir-Bekan 21-23.

 

 

Dobra atmosfera na derbiju

Opet fina, boćarska atmosfera na tribinama koje nisu bile pune do posljednjeg mjesta, ali se skupilo solidnih 60-ak gledatelja. Došli su fanovi iz Debeljaka podržavati virsku momčad, kao i ljubitelji boćanja iz susjednog Nina i Vrsi te domaći tifosi koji uživaju u nastupima domaće momčadi. Robert Bašić čak je i pogodio rezultat utakmice.

„Ako bude tvrdo, bit će 14-8 za naše“, kazao je uoči početka derbija. I ovaj detalj svjedoči o povjerenju koje je kod navijača stekla virska momčad, jer i kad su utakmice tijesne i izjednačene Viranima se daje visoka rezultatska prednost. Zato su na kraju i nagrađeni pljeskom.

 

Mladineo iz »Stivana« imao 24/24 u štafetnom izbijanju

Zoran Mladineo – tako se zove boćar iz „Stivana“ koji je 15. listopada postavio rekord nad rekordima na virskom boćalištu. U štafetnom izbijanju izbacio je 24 boće i pogodio – sve! Stopostotni učinak u štafeti nije nešto što se viđa svaki dan. Iako je štafetni par iz Sutivana potpisao poraz, Mladineo je ispraćen pljeskom uz čestitke koje su dolazile sa svih strana.

„Nije mi bilo prvi put, znao sam i ranije pogoditi sve“, pohvalio nam se sjajni gostujući boćar koji je dodatno demonstrirao kvalitetu s dvije velike pobjede – u paru protiv nepobjedivih Marka Kokića i Marjana Bukvića (11-8) te u paru u krugu protiv Darka Bašića i Antonija Bilosnića (31-30).

 

Bašić vs. Hobotnica 1-0

Kad te krene u ribolovu ne možeš očekivati dobar dan u boćanju – tako nekako je predsjednik virskih Bluzera Darko Bašić doživio nedjelju uz Muja. Prvo je nenadano primijetio hobotnicu uz samu puntu Muja, brzinski je nabavio osti i zabilježio sjajan skor prije nego je utakmica krenula: tri kilograma i nešto sitno za Bašića, loš dan za hobotnicu. U ostatku programa nije bilo sjajno: Bašić je posljednjim izbijanjem efektno iščupao bod u pojedincu (11-11), a potom je s Antonijem Bilosnićem poražen u paru u krugu 30-31. Kuriozitet je i da su oba boćara u pojedincu, predsjednik Bašić i voditelj Igor Vučetić, ostvarila identičan rezultatski remi – 11-11.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...