Cestitka_Uskrs

U benkovačkom Zavičajnom muzeju otvorena izložba “Usamljeni divovi – kamena svjedočanstva”

Povodom Međunarodnog dana arheologije koji se održava treće subote u listopadu Zavičajni muzej Benkovac i Arheološki muzej u Zagrebu, uz pokroviteljstvo Grada Benkovca organizirali su izložbu “USAMLJENI DIVOVI KAMENA SVJEDOČANSTVA – IZLOŽBA FOTOGRAFIJA TOMISLAVA ROSANDIĆA”, piše se na službenim mrežnim stranicama Grada Benkovca.

Sve prisutne uvodno je pozdravio ravnatelj Zavičajnog muzeja Marin Ćurković koji je istaknuo između ostalim kako je arheologija kao znanost dosta zanimljiva i mistična te da istražuje upravo skrivene ljepotice našeg prostora.

– Mađu ovim fotografijama nalazi se i fotografija Utvrde Kličevica koju već dugo godina istražujemo. I njezine ćemo rezultate premijerno prezentirati iduće godine u Arheološkom muzeju u Zagrebu što je svojevrsni nastavak suradnje naše dvije institucij, kazao je Marin Ćurković.

Više o samoj izložbi govorila je Tara Pivac iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

– Ideja je kroz ove fotografije prikazati te svjedoke povijesti, te svjedoke utjecaja koji su se prožimali na hrvatskom prostoru. Zapravo se rijetko zna jer ima dosta pozicija kojima je teže pristupiti ali ideja je jednim dijelom i ukazati na njihov turistički potencijal i sve što možemo kulturno saznati iz njih, kazala je Tara Pivac.

Izložbu je svečano proglasio otvorenom Tomislav Klarica, zamjenik gradonačelnika Grada Benkovca, a posjetitelji će je moći razgledati do 20. studenoga 2017. godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...