U istražno povjerenstvo za Agrokor izabrana Zadranka Grozdana Perić

SDP i HDZ ipak se nisu dogovorili pa je glasovanje o osnivanju istražnog povjerenstva za Agrokor te izbor triju ustavnih sudaca – odgođeno.

Glasovat će se ako se postigne dogovor idući tjedan na početku zasjedanja (srijeda), doznje HRT.

Vladajući su dogovorili imena članova budućeg povjerenstva iz HDZ-a i HNS-a, ali ne pristaju na zahtjev SDP-a – da članovi povjerenstva budu bivši ministri.

No SDP ne odustaje od zahtjeva da u povjerenstvo uđu kao predsjednik Orsat Miljenić i kao član Gordan Maras. Zapinje i oko četvrtog oporbenog člana povjerenstva. Za osnivanje povjerenstva u Saboru ne treba dvotrećinska većina. Za odluku o ustavnim sucima potrebna je dvotrećinska većina. Tijekom rasprave i glasovanja u sabornici nije bilo zastupnika SDP-a i manjina.

Članovi istražnog saborskog povjerenstva za Agrokor iz SDP-a bit će Gordan Maras i Orsat Miljenić, koji je predložen za predsjednika, potvrdio je SDP-ov Arsen Bauk. Ako ih vladajući odbiju, neće biti ni povjerenstva ni izbora ustavnih sudaca, kazao je.

U povjerenstvu bi trebao biti još jedan član iz oporbe, ali još nema informacije iz koje stranke.

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk izjavio je pak da, ako istražno povjerenstvo za Agrokor ne bude osnovano danas, sigurno će biti u srijedu.

Mostov Tomislav Panenić kazao je da Most u povjerenstvo kani kao svoga člana kandidirati Nikolu Grmoju.

U povjerenstvu bi trebali biti HDZ-ovci Josip Dolić, Ante Babić, Gvozdana Perić i Marija Jelkovac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...