U potrazi ste za novom kućnom biljkom? Ove tri preporučit će vam čak i NASA!

Biljke nisu samo lijepe – neke od njih savršeno se bore protiv raznih muka tipa nesanice, prehlade ili napetosti u prsima, a sve zahvaljujući mogućnosti pročišćavanja zraka, što će u konačnici sniziti razine stresa, donosi Metro.

Ovim se pozabavila čak i NASA, pa evo koje biljke preporučuju svakom kućanstvu kao pomoć u borbi protiv štetnih tvari:

Aloe vera – ova biljka može pomoći očistiti zrak od zagađivača koji se nalaze u kemijskim sredstvima za čišćenje. Kad količina kemikalija u zraku postane pretjerana, lišće biljke osut će smeđim točkicama. Neophodno joj je puno sunčeve svjetlosti.

Areka palma – ova omiljena sobna palma u svojoj domovini, Madagaskaru, može doseći visinu i od 10 metara. Biljka ne voli jako ljetno sunce i traži redovito zalijevanje. Vrlo je efikasan pročišćavač zraka i odlična je u borbi protiv prehlada i upala sinusa jer vlaži zrak.

Engleski bršljan – NASA-ini znanstvenici engleski su bršljan izdvojili kao jednu od najboljih biljaka za filtriranje zraka, a ovo je i najefikasnija biljka kada je u pitanju apsorpcija formaldehida. Uz to, vrlo ga je lako uzgojiti i prilagođava se dobro svakoj sredini. Držite ga na umjerenoj temperaturi i umjerenoj svjetlosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...