U Vrsima prikupljene 32 doze na trećoj ovogodišnjoj akciji darivanja krvi

Na poziv Aktiva DDK Vrsi i njegovog mladog i agilnog predsjednika Šime Stojaka, vrški dobrovoljni darivatelji krvi okupili su se ovog ponedjeljka u poslijepodnevnim i večernjim satima na trećoj ujedno posljednjoj ovogodišnjoj akciji darivanja krvi. Akcija je upriličena u učionici mjesne Osnovne škole i pristupilo joj je trideset i troje darivatelja. Njima trideset i dvojici pošlo je za rukom da dadu krv i tako spase nečiji život. Predsjedniku Stojaku i ovog su puta bili pri ruci njegovi pomoćnici a u u pripremi i provedbi akcije sa strane zadarskog Crvenog križa, učešće je uzeo neumorni humanist i čovjek velikog srca te dakako darivatelj Branko Kolanović. Dakako da ovom prilikom treba istaknuti i pohvaliti također  medicinsko osoblje sa Odjela za transfuzijsku djelatnost Opće bolnice Zadar u sastavu dr. Ivna Lucin te medicinske sestre Sanja Glavan, Sonja Cota, Kristina Milošević i Marijana Kolanović koje su svoj zadatak obavile profesionalno i stručno.

Mladi predsjednik Šime Stojak nam je po okončanju akcije rekao

– Hvala ovim zaista dragim i humanim ljudima koji su se odazvali ovoj našoj posljednjoj ovogodišnjoj akciji.Cilj nam je još više popularizirati davalaštvo krvi u Vrsima te ga vratiti  na one okvire u kojima se nalazio prije izvjesnog vremena kada je i po 50 do 60 darivatelja davalo krv.U tom nastojanju nailazimo na veliku ne samo financijsku već i moralnu pomoć od strane vodstva naše općine i mladog načelnika Luku Perinića.Također riječi zahvale želim uputiti vodstvu škole s ravnateljem Tonćijem Vukovićem, koji nam za ovakve prigode uvijek rado izlaze u susret, istaknuo je prezadovoljno Stojak. Na koncu nam je obznanio kako će do konca godine upriličiti zajednički izlet darivatelja. Kamo i gdje će se otisnuti odluku će uskoro u dosluhu sa darivateljima donijeti vodstvo Aktiva.

Krv su dali:Toni Božić,Milan Marinković, Haris Tabučija, Irena Maraš, Andrijana Šakanović Papić, Ivan Nemarić, Ivan Predovan Šime, Nelka Božić, Goran Perković, Mate Vukić, Ivo Božić, Radmila Božić, Jandre Nemarić, Nenad Jaman, Ivan Perinić, Ivan Ninčević, Miro Maraš, Ivan Predovan Cantin, Ivan Mrkela, Ringo Božić, Zorana Predovan, Ante Predovan, Davor Predovan, Svjetlana Begonja, Srećko Perinić, Denis Predovan, Slavko Vukić, Frane Perinić, Krešimir Božić, Ivica Nemarić, Šime Stojak i Jure Šejić.

Napisao i snimio: Branko BOŽIĆ

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...