U zadarskoj katedrali Stefan Milenković i Zadarski komorni orkestar

U ponedjeljak, 30. listopada u katedrali sv. Stošije s početkom u 20 sati održat će se koncert Zadarskog komornog orkestra i jednog od najvećih violinista iz ovog dijela Europe – Stefanom Milenkovićem, a sve pod vodstvom šefa – dirigenta Ivana Repušića!

Zadarski komorni orkestar, ansambl star 57 godina, u svoju zrelu 58. sezonu ulazi koncertom koji će pod ravnanjem svojega šefa-dirigenta ostvariti u suradnji sa svima dobro poznatim violinistom, majstorom svojega instrumenta Stefanom Milenkovićem. Umjetnik koji je karijeru počeo još kao šestogodišnjak te je do svoje sedamnaeste godine bio pobjednik ili finalist na prestižnim međunarodnim violinističkim natjecanjima, danas je zreo glazbenik priznat diljem svijeta. Uz prebogati raspored solističkih i komornih nastupa, Milenković istodobno posvećeno radi kao pedagog, izvanredni profesor violine na Sveučilištu Illinois Urbana Champaign. Zadrane, će na ovom nastupu počastit interpretacijom Koncerta za violinu i orkestar u D-duru op. 35 Petra Iljiča Čajkovskog.

Za drugi dio koncerta maestro Repušić, koji u Zadar dolazi nakon što je u rujnu u preuzeo dužnost šefa-dirigenta Minhenskog radijskog orkestra i u Prinzregententheateru održao svoj prvi koncert uz svjetske pjevačke zvijezde među kojima se ponajviše isticala sopranistica Marina Rebeka, izabrao je Simfoniju br. 4 u A-duru op. 90 Felixa Mendelssohna. Optimistični romantičarski glazbeni ostvaraj skladatelja koji je u manje od četrdeset godina života ostavio za sobom velik opus, prepoznatljiv je po neodoljivoj lakoći izraza temeljenoj na njemačkoj sustavnosti. Upravo preciznost i sustavnost oplemenjena lakoćom i prirodnošću izražaja čine najizražajnije odlike našeg zadarskog dirigenta Ivana Repušića pa smo i ovaj put sigurni da će izvedba djela pod njegovim dirigentskim vodstvom biti vrhunska.

Ulaz na koncert je slobodan, uz preporučenu donaciju u iznosu od 40 kn.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...