jučer ujutro

Velebit; 68-godišnjak preminuo nakon što mu je pozlilo, spašavao ga HGSS s helikopterom

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

Jučer u 10:17 sati, Županijski centar 112 zaprimio je dojavu da je pozlilo osobi na Velebitu, iznad Ljubotića, predio Bili Sinokos. Dojavitelj je spojen s Zavodom za hitnu medicinu Zadarske županije (ZHMZŽ) te je po njihovim uputama pristupio reanimaciji. Zbog nepristupačnosti terena zatražena je pomoć HGSS-a na čiji zahtjev je u 10:36 sati zatražen angažman helikoptera HRZ i PZO. Let je prvotno odobren u 10:46 sati, ali je odgođen zbog loših meteo uvjeta (magla i niski oblaci) na Velebitu. Nakon poboljšanja meteo uvjeta helikopter je poletio iz baze u 12:48 sati.

Dolaskom na mjesto događaja helikoptera HRZ i PZO s ekipom HGSS-a, utvrđeno je da je muška osoba (rođ. 1949. god.) preminula.

Tijelo preminule osobe prevezeno je helikopterom HRZ i PZO koji je sletio na vojni dio aerodroma Zemunik u 14:17 sati. U akciji spašavanja sudjelovalo je šest članova HGSS-a, Stanica Split i Zadar koji su se nalazili u helikopteru te sedam članova HGSS-a Zadar koji su se zemaljskim putem uputili do unesrećenog.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar