Velebit; 68-godišnjak preminuo nakon što mu je pozlilo, spašavao ga HGSS s helikopterom

Jučer u 10:17 sati, Županijski centar 112 zaprimio je dojavu da je pozlilo osobi na Velebitu, iznad Ljubotića, predio Bili Sinokos. Dojavitelj je spojen s Zavodom za hitnu medicinu Zadarske županije (ZHMZŽ) te je po njihovim uputama pristupio reanimaciji. Zbog nepristupačnosti terena zatražena je pomoć HGSS-a na čiji zahtjev je u 10:36 sati zatražen angažman helikoptera HRZ i PZO. Let je prvotno odobren u 10:46 sati, ali je odgođen zbog loših meteo uvjeta (magla i niski oblaci) na Velebitu. Nakon poboljšanja meteo uvjeta helikopter je poletio iz baze u 12:48 sati.

Dolaskom na mjesto događaja helikoptera HRZ i PZO s ekipom HGSS-a, utvrđeno je da je muška osoba (rođ. 1949. god.) preminula.

Tijelo preminule osobe prevezeno je helikopterom HRZ i PZO koji je sletio na vojni dio aerodroma Zemunik u 14:17 sati. U akciji spašavanja sudjelovalo je šest članova HGSS-a, Stanica Split i Zadar koji su se nalazili u helikopteru te sedam članova HGSS-a Zadar koji su se zemaljskim putem uputili do unesrećenog.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...