Vican primila zadarske brucoše: ” Budite ambiciozni, tolerantni i postanite bolji ljudi!”

U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru jutros je priređen susret rektorice Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijane Vican sa studentima prve godine preddiplomskih i integriranih studija. U 9 sati dvoranu su napučili studenti prve godine jednopredmetnih studija, a nešto kasnije i studentima dvopredmetnih studija. U 12 sati bio je predviđen susret rektorice sa studentima prve godine integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog učiteljskog studija u Gospiću.

– Želim Vam dobrodošlicu uime cijelog osoblja, suradnika i 450 profesora Sveučilišta u Zadru u znanstvenim zvanjima. Naše Sveučilište, koji korijene vuče iz 1396. godine, kada su dominikanci osnovali prvu visokoškolsku ustanovu u Jugoistočnoj Europi. Također, zadarsko sveučilište je prvo integrirano sveučilište, koje omogućuje studiranje preko 80 studijskih programa. Pojedine kolegije pritom možete pohađati u okviru nekih drugih studijskih grupa. Došli ste na zrelo, suvremeno sveučilište, međunarodno priznato, na kojem potičemo mobilnost nastavnika i studenata, pa ćete moći studirati i u drugim državama, rekla je Vican.

5.500 studenata čine svojevrstan „grad u gradu“. Onima koji su tek došli pomoći će stariji kolege, ali i novopripremljena karta s najvažnijim sveučilišnim lokacijama te onim što ga okružuje, poput Znanstvene i Gradske knjižnice, Državnog arhiva…

– Budite ambiciozni, razvijajte kulturu tolerancije, kreativnost, inovativnost, pomičite granice svog znanja, natječite se u prijateljstvu i zajedništvu. Zajedno usmjerimo napore da nam znanost i obrazovanje posluže za ono što moraju – da budemo bolji ljudi, poručila je rektorica Dijana

Nakon rektorice studente su na njihovim odjelima primili pročelnici odjela i predstojnici odsjeka. Za sutra je predviđeno organizirano razgledavanje sportskih objekata, a cijelog tjedna u dijelu muzeja imat će slobodan ulaz.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...