Virani kao vodeća momčad lige idu po pobjedu!

Idilični mir vlada na vrhovima Velebita. S njegove najviše točke virski boćari spokojno gledaju na Dinaru, Biokovo i ostatak srednjodalmatinske III. HBL: Stivan, Imotski, Bašku Vodu ili Kijevo. Nakon četiri kola s devet bodova samo su lijepe misli uoči gostovanja u Čistoj Velikoj, pa je posljednji trening na boćalištu uz Muja odrađen s planom osvajanja tri boda protiv posljednje momčadi na tablici.

„Mi svaku utakmicu na gostovanjima idemo na pobjedu, iako su neka gostovanja objektivno teža od drugih. Momčad Čiste je već izgubila dvije domaće utakmice pa se imamo pravo nadati pobjedi, iako to ne znači da ćemo pobijediti, ili da ih podcjenjujemo. Pobjedu moramo zaslužiti“, kaže Darko Bašić uoči sutrašnjeg gostovanja u naselju niti 20 kilometara udaljenom od Vodica. „Čista Velika“ jedina je momčad bez bodova nakon četiri utakmice s izrazito negativnih minus 56 poena razlike, odnosno svega 16 osvojenih bodova u igri. Izgubili su doma od „Velebita“ 4-18 i „Kijeva“ 6-16, dok su na gostovanjima poraženi u Splitu od „Nade“ 4-18 i kod „Baške Vode“ 2-20. Nije baš da ostatku lige tjeraju strah u kosti.

„To je istina, ali ako mi izađemo na teren onako kako smo to napravili prošle nedjelje, onda bolje da i ne idemo u Čistu. Moramo biti srčaniji i odigrati što kvalitetnije kako bi se imali pravo nadati bodovima. Sada smo u većem rangu natjecanja i svaku utakmicu moramo igrati s puno više žara i natjecateljske strasti kako bi potvrdili kvalitetu koju imamo“, ističe virski boćarski as. U ono malo bodova koje su osvojili boćari iz Čiste, Josip Pešić ugradio je tri pobjede: jednu u pojedincu i dvije u štafetnom izbijanju sa Zvonimirom Storićem, ali bolji rezultat od 30 nisu ove sezone ostvarili. Nemaju ni pravog boćara za brzinsko izbijanje; Antonio Biluš, Branimir Storić i njegov prezimenjak Zvonimir četiri su puta poraženi s najviše 11 pogođenih boći i skromnim dosegom od 27 posto preciznosti.Jednom je Biluš s Antonom Storićem pobijedio u paru u krugu (23-22), a Storić je do pobjede došao i u klasičnom paru s Krstom Šunjergom, kao i Ivan Režić s Josipom Matićem. Pored Pešićeve pobjede u pojedincu (protiv Matijasa Grančića 13-3 u gostima!), još su Jure Pešić i Neven Storić susrete završavali s osmijehom. Sve skupa, tek pet-šest redaka za ovosezonske uspjehe„Čiste Velike“ nasuprot biblijskim tomovima posvećenima rezultatima virskih Bluzera.Naizgled, stvar je u Čistoj potpuno – čista. Discipline tapeta objektivno pripadaju Viranima, a do još tri ili četiri pobjede u susretu može se doći. „Vidjet ćemo. Treba odigrati kvalitetno“, ipak je oprezan Bašić.

Zdravstveni izvještaj o „stanju duha i tijela“ govori kako je momčad na visokoj razini, izuzev Antonija Bilosnića koji je od srijede u virozi s temperaturom pa nije odradio posljednji trening, te Zorana Marka Kokića s kroničnim problemima s leđima i koljenima. Ali, Marku je tako svaki put – vijest bi bila da je na boćalište istrčao s novim leđima. Luka Buterin je u radnoj obavezi do 14 sati, ali kako radi u Benkovcu do Čiste će stići za pola sata – taman da presvuče trliš i obuče dres virskog kluba. Svi ostali – spremni, zdravi i motivirani.

„I galvanizirani, kako bi to rekao Ćiro“, zaključio je Bašić. Susret 5. kola III. HBL „Čista Velika“ – „Vir“ igra se u nedjelju s početkom u 15 sati. Pobijede li Virani, eto realne mogućnosti da u preostala dva susreta jesenskog dijela sezone prikupe bodovnu zimnicu za „prezimljavanje“ kao vodeća momčad III. HBL.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...