Virani na boćalištu uz Muja u 15 sati dočekuju trećeplasirani BK »Bitelić«

S visokog drugog mjesta boćari „Vira“ gledaju na ostatak ligaške kolone koju predvode sa šest osvojenih bodova iz tri utakmice u III. Hrvatskoj boćarskoj ligi – Srednja Dalmacija. Uvjerljivim domaćim pobjedama 18-4 protiv „Kijeva“ i 20-2 prošle nedjelje protiv „Supetra“, uz ranije upisani poraz kod „Baške Vode“ 9-13, virski boćarski Bluzeri s ukupnih +28 poena razlike najuvjerljiviji su domaći ligaši i ukupno drugi najbolji iza „Stivana“ koji je upisao sve tri pobjede.

Utakmica s trećeplasiranim BK „Bitelić“ u nedjelju 2. listopada zato je derbi 4. kola III. HBL i prilika da Virani u slučaju poraza vodećeg „Stivana“ u Kijevu zasjednu na vrh trećeligaške kolone. „Bitelić“ je također upisao dvije pobjede, obje doma protiv „Baške Vode“ 18-4 i splitske „Nade“ 17-5, dok je izgubio u Kijevu 7-15. Pogled na rezultat nudi nam tipičnu priču o izrazito domaćinskoj momčadi, ali kao i svaki put – oprez je nužan jer će svaka ambiciozna momčad iskoristi i najmanju priliku ako se ona ukaže. Suparnik je prostudiran, treninzi odrađeni, momčad kompletna i bez ozljeda osim manjih problema s leđima koje Zoran Marko Kokić još od prošle sezone nosi u kuferu, pa valja očekivati novo reprezentativno virsko izdanje. „Spremni smo i motivirani. U momčadi sve štima, mada treninge zbog raznih drugih obaveza nismo odradili baš 100 posto“, kaže nam voditelj Bluzera Igor Vučetić.

Ono što je bitno – Luka Buterin odmarat će se cijelu subotu, preskočit će ga noćne smjene pa možemo očekivati još jedno njegovo sjajno nedjeljno izdanje. Za očekivati je također kako se sastav momčadi u prve dvije ruke neće dramatično mijenjati, što bi značilo da ćemo u pojedincu gledati Darka Bašića, u parovima Vučetića i Antonija Bilosnića te Kokića i Marjana Bukvića, dok će u trojkama najvjerojatnije nastupiti Buterin, Ante Nemarić i neuništivi Nediljko Buškulić. Discipline tapeta dat će wunderkinda Nemarića u brzinskom izbijanju, Bilosnića i Buterina u štafeti te Kokića u preciznom. U posljednjoj ruci susreta u krugu bi trebao ili mogao nastupiti Bilosnić, par u krugu bili bi Bašić i Vučetić ili Buterin i Nemarić, dok će pojedinac i trojka ovisiti o rezultatu susreta nakon disciplina tapeta. Moguća su, jasno, i sasvim drukčija taktička rješenja za suparnika s puno nepoznanica.

„Malo selo za velike stvari“ – tako su boćarima iz Bitelića tepali lokalni mediji nakon što su sredinom lipnja u posljednjem kolu u odlučujućoj utakmici u Gornjem Biteliću pobijedili „Muzgovac-Broč“ i osvajanjem naslova prvaka trasirali svoj put u III. HBL. Mjesto od 234 stanovnika u kojemu je najmanje 10 posto populacije boćarsko, dobilo je županijskog prvaka! To je bio najveći uspjeh kluba u povijesti i prvi plasman u nacionalni rang natjecanja. Priča je poznata, isto je ove godine napravio i BK „Vir“.

„Ne znamo puno njima jer nikad ranije nismo igrali, ali iz onoga što smo vidjeli znamo kako imaju dobru štafetu i brzinca“, dodaje Vučetić analizirajući kvalitetu novog ligaškog suparnika. Poznato je tako tek nekoliko stvari: u III. HBL došli su kao prvaci I. Županijske lige Splitsko-dalmatinske županije, igrali su u finalu jedne od skupina „Ožujsko balote“ turnira, a nositelji kvalitete su im Ante Vuković, Anđelko Jukić, Ivan Dodoja i Ivan Buljan. Iz šampionske momčadi nedostaje im jedan bitan igrač, klupski rekorder u brzinskoj izbijanju Dragan Kojić, koji ove sezone igra za BK „Mačkula“. Cilj je za Virane u ovom susretu isti kao i u svim domaćim utakmicama ili cijeloj sezoni: domaće pobjede i osiguranje ostanka u III. HBL, a onda u gostima što bude. Pobjeda-dvije za sredinu tablice ili još koja više za sam vrh. Susret na Viru počinje u 15 sati, a u ostalim utakmicama 4. kola III. HBL sastaju se: „Supetar“ – „Velebit“ Benkovac (14 sati), „Nada“ Split – „Imotski“ (15 sati), „Kijevo“ – „Stivan“ (14 sati) i „Baška Voda“ – „Čista Velika“ (15 sati).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...