Virani u srcu Vojvodine na 50. međunarodnom turističkom sajmu u Novom Sadu

Od četvrtka do subote u vojvođanskoj metropoli održava se jubilarni 50. međunarodni turistički sajam u sklopu tradicionalnog „Novosadskog sajma“. Na sajmu pored 51. izlagača iz devet država regije, Europe, Afrike i Azije, sudjeluju i predstavnici Općine Vir i virskog turizma. Na virskom štandu izložene su turističke brošure otoka Vira i drugi informativni materijali, dok je s virskim motivima ukrašeni izložbeni prostor iskorišten za razgovore s predstavnicima turističkih agencija, turoperatora i drugih turističkih organizacija.

Na novosadskoj turističkoj izložbenoj i poslovnoj manifestaciji sudjeluju zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić, općinska vijećnica Nikolina Vučetić, direktorica destinacijske menadžment kompanije „Vir turizam“ Kristina Perić, direktor komunalnog poduzeća „Vir održavanje“ Marino Radović i voditelj Turističke agencije „Vir turizma“ Mate Čulina. Pored poslovnog i izložbenog karaktera, jubilarni 50. sajam nudi i niz predavanja i prezentacija s temama kvalitete usluge u turističkim agencijama, turoperatorima i hotelima, dobavljačima destinacija, zdravstvenom i medicinskom turizmu, Spa turizmu, kao i teme prehrambena industrija susreće turističku industriju, održivi turizam, lovni turizam itd.

Inače, gosti iz Republike Srbije i pogotovo Autonomne Pokrajine Vojvodine ostvarili su na otoku Viru više od 5,5 tisuća noćenja tijekom prvih devet mjeseci ove godine. Srbija je dvanaesto emitivno virsko tržište Vir, ali s neprekidnim rastom gostiju koji ga posjećuju, pa je ove godine zabilježeno 12 posto više dolazaka i 21 posto više noćenja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...