Viranin Josip Biletić se plasirao u finale Europskog prvenstva; Za zlato će boksati protiv svjetskog prvaka!

Hrvatski reprezentativac superteške kategorije Josip Biletić plasirao se u finale Europskog prvenstva za mlađe seniore koje se boksa u Turskoj. Josip je prekidom u prvoj rundi pobijedio jakog Ukrainca Dmytra Galagana, javlja Hrvatski boksački savez.

Biletić je bio i u prethodnom meču odličan, u kojem je slavio jednoglasno na bodove Armenca Armana Mnatsakanyana za borbu za medalju.

– Prezadovoljni smo. Josip je odradio oba meča po planu i sada idemo na svjetskog prvaka Azerbejđanca. Vjerujemo kako će i to Josip uspješno odraditi i stići u finale, rekao je izbornik Dragan Vidaić, koji je u Antaliji sa još troje trenera, Tomislavom Šoljićem, Tomom Kadićem i Vladimirom Babićem.

Biletić, inače lanjski juniorski europski prvak i visok 197 te 105 kilograma, u polufinalu boksa sa Azerbejđancem Muhamedom Abdullayevim, inače Svjetskim juniorskim prvakom. On je u četvrtfinalu također prekidom u prvoj rundi pobijedio Rumunja Micana. Spomenimo da su u drugom polufinalu sjajni Grk Nanityanian te Turčin Ilyas.

Recimo još da je u Turskoj nastupilo 188 boksača iz 33 zemlje. Hrvatska je nastuila sa šest boksača koji su usprkos porazima u prvim nastupima ostavili srce u ringu. Antonio Tkalčić (60 kg), Petar Cetinić 64 kg), Dario Petrić (75 kg), Matej Uremović (81 kg) i Domagoj Lovrečki (91 kg).

Da podsjetimo, ovo je za Hrvatski boksački savez ove godine 9 europska medalja, a sa zlatom sa Svjetskog policijskog prvenstva Branimira Lovrena ukupno 10 medalja s velikih natjecanja ove godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...