Virski boćari okončali polusezonu na drugom mjestu Treće HBL

Boćari „Vira“ nisu uspjeli zadržati lidersku poziciju Treće HBL u posljednjem kolu jesenske polusezone – poraženi su u derbiju od „Imotskog“ na njihovom boćalištu s visokih i uvjerljivih 5-17, pa su uz nehumanu pobjedu „Stivana“ 20-2 protiv „Bitelića“ izgubili dotad najuvjerljiviju razliku punata. Vodeću četvorku s 15 bodova sada predvodi „Stivan“ koji ima +48, „Vir“ je na + 42, „Imotski“ +38, a četvrta „Baška Voda“ na +12. Iako je poraz težak i zapečaćen već nakon stotinjak minuta čiste igre kada je „Imotski“ pobjedom u preciznom izbijanju poveo 12-0, Imoćanima su se u dosta slučajeva ukazale boginje povoljnog ishoda Nika i sreće Fortuna.

„Napravili smo tri ključne igračke i taktičke greške u prvoj ruci susreta, i sve su utjecale na rezultat“, kazao je Darko Bašić ukazujući na situacije iz igre trojki i parova kada se umjesto vodstva ili držanja rezultata u meču upalo u dubine Modrog jezera. Bluzeri su krenuli sjajno: trojka Ante Nemarić, Igor Vučetić i Nediljko Buškulić povela je 4-0, par Božo Deša i Antonio Bilosnić hvata dobar pravac s 3-1, kao i drugi par Marko Kokić i Marjan Bukvić sa lijepih 3-0, dok je Darko Bašić u pojedincu od početka naletio na tvrdu kost Petra Divića. Iskusni domaći boćar odlijepio se boljim valjanjima na 2-5, potom 3-8, a tračak nade ukazao se kod 6-8, iako je i Bašić napravio grešku zaboravivši nakon osvojenog punta da ima još jednu boću. Počelo je krivo, nastavilo se naopako, a završilo – porazom.

„Nije Divić posjedio od motike i rada, nego od boćanja“, čulo se s tribina nakon je imotski boćar zaključio priču s 13-6.

„Sve u meču otišlo je na njihovu stranu. Bolje poznaju zogove, iskusna su i homogena momčad koju ni Zrinjevac i Vargon nisu dobivali u Prvoj ligi na boćalištu u Imotskom“, naveo je voditelj Igor Vučetić razloge poraza utabanog u ranoj fazi igre. Početno vodstvo pomalo se preokrenulo u dominaciju „Imotskog“: trojka je ispustila vodstvo uzastopnim valjanjima u crne rupe, prvo s 4-4, a potom je u situaciji ponovne uspostave ravnoteže i vodstva krivom procjenom sama sebe odvela u poraz ne osvojivši dalje ni punta (4-7, 4-11, 4-13). Deša i Bilosnić dopustili su u dvije ruke seriju 0-6, a potom su se u 70. minuti vratili na 6-6. Ipak, nisu se radovali: 6-8, 6-11, pa 9-11 i na kraju 10-12. Kraj priče bio je i za drugi par kada su Kokić i Bukvić kod 4-6 imali tri boće za remi; završilo je 4-8. „Imotski“ je bio valjački bolji, dominantniji i iskusniji takmac, dok su Virani iskazali potencijal, kvalitetu, ali i slabosti u zrelosti i vođenju susreta. Novi suparnici, novi zogovi, kvalitetniji boćari i rang natjecanja više – sve se uči u hodu, pa i pobjeđivati na ovakvim gostovanjima.

„Ovo je najbolja momčad koja je posljednjih godina bila u Imotskom. Sjajni izbijači, nitko ih u ovoj ligi nema toliko. Rezultat je slab za Vir, ali pokazali su da su momčad za vrh Treće lige i sredinu Druge lige“, hvalili su Imoćani  Bluzere nakon susreta, iako nisu demonstrirali sve što znaju. Loš dan za virske boćanje upotpunile su i discipline tapeta; Nemarić je napravio „samo“ 30 i izgubio od slabijeg izbijača koji je pogodio najviše ove polusezone (33), Kokić je izgubio precizno 11-16, pa je štafeta Nemarić i Bilosnić tek popravljala dojam pobjedom 43-29.

„Nismo imali sreće, ali na proljeće ih dobivamo na Viru. Ne mogu ovako valjati na našem boćalištu“, zaključili su iskusni Deša koji je doputovao iz Njemačke, afirmirani Bilosnić i najmlađi Nemarić, uz wunderkindovu optimističnu opasku kako je i prošle jeseni „Vir“ prezimio na drugom mjestu, pa je kraj sezone dočekao sa šampionskim trofejom u rukama. Sve u svemu, jako lijepa polusezona za boćarske Bluzere koja je potvrdila ispravan razvojni put te kvalitetu momčadi koja u drugom dijelu sezone, unatoč težem rasporedu, može samo bolje. „Moramo sjesti svi skupa, dogovoriti i ispraviti neke stvari i neće biti problema“, zaključio je Bukvić.

Evo svih rezultata 7. kola: BK Stivan – BK Bitelić 20-2. BK Čista Velika – BK Supetar 8-14. BK Imotski – BK Vir 17-5. BK Nada – BK Kijevo 12-10. BK Velebit Benkovac – BK Baška Voda 8-14.

Poredak: 1. BK Stivan 15 bodova (+48), 2. Vir 15 (+42), 3. Imotski 15 (+38), 4. Baška Voda 15 (+12), 5. Kijevo 12 (+2), 6. Bitelić 12 (-2), 7. Supetar 9 (-2), 8. Velebit Benkovac 6 (-24), 9. Nada Split 6 (-36), 10. Čista Velika 0 bodova (-78).

 

Treća HBL, Srednja Dalmacija. Utakmica 7. kola

 

BK »IMOTSKI« – BK »VIR« 17-5 (8-0, 4-2, 5-3).

Imotski. Dvorana za boćanje u Glavini. Utakmica 7. kola Treće HBL, Srednja Dalmacija. BK Imotski – BK Vir 17-5. Gledatelja: 40. Suci: Ante Pezo (Lokvičići), Darko Grančić (Imotski).

 

POJEDINAC: Petar Divić – Darko Bašić 13-6. Ante Tolić – Marjan Bukvić 10-10.

PAROVI: Mate Tolić, Zvonko Lasić – Marjan Bukvić, Zoran Kokić 8-4. Josip Dropuljić, Stjepan Kapural – Božo Deša, Antonio Bilosnić 12-10.

TROJKE: Ante Tolić, Nediljko Lasić, Zoran Šabić – Igor Vučetić, Ante Nemarić, Nediljko Buškulić 13-4. Zvonko Lasić, Marko Piplica, Josip Čapin – Zoran Kokić, Božo Deša, Nediljko Buškulić 7-13.

BRZINSKO: Stjepan Kapural – Ante Nemarić 33-30. Kapural 33/44 (75%), Nemarić 30/44 (68,2%).

PRECIZNO: Mate Tolić – Zoran Kokić 16-11. Tolić: 1, 5, 4, 3, 3 (5/11). Kokić: 1, 3, 4, 3 (4/11).

ŠTAFETNO: Zoran Šabić, Josip Čapin – Antonio Bilosnić, Ante Nemarić 29-43. Šabić, Čapin 29/50 (58%). Bilosnić, Nemarić 43/53 (81,1%).

PAR-KRUG: Josip Dropuljić, Stjepan Kapural – Darko Bašić, Igor Vučetić 33-27.

KRUG: Mate Tolić – Antonio Bilosnić 26-21.

ILI PUKOVNIK ILI POKOJNIK – NEĆE BITI LAKO DOHVATITI DRUGU LIGU

„Treća HBL je natjecanje u kojemu se boriš za naslov prvaka ili za opstanak“, govorio je još od prvog kola Marko Kokić i – pogodio rasplet polusezone. Četiri momčadi – „Stivan“, „Vir“, „Imotski“ i „Baška Voda“ – vode s 15 bodova, ali konkurentni su i „Kijevo“ i „Bitelić“ s 12 bodova. Svi ostali s izuzetkom „Supetra“ (9 bodova kao jedina momčad „u sredini“), borit će se za opstanak: od „Čiste Velike“ koja se bez bodova praktički već vraća „svojim korijenima“, do „Nade“ i „Velebita“ sa 6 bodova. Osnovna kalkulacija vrti se oko broja pobjeda u gostima i računice da nitko od favorita neće izgubiti na svom terenu.

„To je ključ raspleta natjecanja. Zasad su u prednosti oni koji imaju više gostujućih pobjeda“, računa Božo Deša kako treba nadoknaditi gostujuću pobjedu manjka u odnosu na „Imotski“ koji je skinuo „Nadu“ i „Supetar“, dok „Baška Voda“ i „Stivan“ s pobjedom u Benkovcu imaju poput „Vira“ jedan gostujući trijumf. Jasno kao dan – gostovanja kod „Nade“ i „Velebita“ mogla bi biti ključ sretnog raspleta uz nastavak sjajnog i uvjerljivog domaćeg niza te nadu da će „Čista Velika“ do kraja sezone uspjeti doći do barem jedne-dvije domaće pobjede. Time bi i pobjeda „Vira“ u Čistoj dobila na težini.

„Ovo je baš neka liga u sredini. Kvalitetna je i nije lako naprijed“, nagovijestio je Antonio Bilosnić trnovit put i izazov koji čeka Virane na proljeće.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...