Virski šampion Josip Biletić poražen u polufinalu EUBC Europskog prvenstva za mlađe seniore

Virski boksački šampion i prošlogodišnji juniorski prvak Europe Josip Biletić nije se uspio plasirati u finale EUBC boksačkog Europskog prvenstva za mlađe seniore! Zaustavio ga je u polufinalu aktualni svjetski prvak Mahammed Abdullayev prekidom borbe pri kraju treće runde do koje je došlo nakon izmjene udaraca i jednog silovitog Biletićevog direkta kojim se pokušao vratiti u meč. Hrvatski reprezentativac ipak nije uspio napraviti seriju kako bi ozbiljno uzdrmao svjetskog prvaka, već je iz kontra garda primio sjajni lijevi kroše i potom atomski udarac u pleksus – ostao je na nogama, ali bez zraka i sudac je odbrojio do deset. Bio je to kraj meča za virskog Tysona i njegov drugi poraz od godinu dana starijeg Abdullayeva.

Biletić je sjajno i dominantno otvorio meč, pogodio je dva puta desnim direktima svjetskog prvaka, ali azerbajdžanski bizon pokazao je čvrstoću. Dobio je i lijevi kroše koji mu je bubnjić premjestio u suprotno uho, no tada je odlučio preuzeti inicijativu. Skratio je distancu i otvorio meč s nekoliko izmjena udaraca. Po dojmu je ova runda pripala Biletiću, ali tako je mislio samo francuski sudac koji je bodovao 10-9 za virskog boksača – svi ostali dali su prednost svjetskom prvaku. U drugoj rundi Biletiću se prvi put brojalo: već nakon 50-ak sekundi borbe Azerbajdžanac je zadao snažan i čisti desni kroše, pa je sudac odlučio brojati mladom Hrvatu. Biletić je demonstrativno odlučio stajati na jednoj nozi kako bi pokazao da ga udarac nije uzdrmao, ali se do kraja runde nije uspješno vratio u meč. Abdullayev je, nešto niži i s kraćim rukama, ali snažniji, lako probijao distancu i ulazio u klinč udarajući iz blizine. Ova je runda jednoglasno pripala svjetskom prvaku, a onda je u trećoj završila prekidom.

U drugom polufinalnom meču koji je povremeno sličio na uličnu makljažu, do pobjede je protiv domaćeg boksača iz Turske Mucahita Ilyasa došao talentirani grčki šampion Vagkan Nanitzanian sudačkom odlukom 3-2, iako je u trećoj rundi dobio poštene batine.

Biletić je unatoč porazu u polufinalu u Turskoj osvojio brončanu medalju što je njegov najveći međunarodni uspjeh nakon prošlogodišnjeg osvajanja naslova prvaka Europe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...