Vojska će pomoći u sanaciji cesta oštećenih u poplavama u Zadarskoj županiji

Zadarski župan Božidar Longin u Maloj vijećnici Zadarske županije na radnom je sastanku okupio izaslanstvo Ministarstva obrane RH predvođeno zapovjednikom Zapovjedništva za potporu, general bojnikom Mladenom Fuzulom te predstavnike gradova i općina u kojima je proglašena elementarna nepogoda od poplava. Radni dogovor je uslijedio nakon što je ministar obrane Damir Krstičević, na tematskom sastanku Vlade RH i Zadarske županije održanom u ponedjeljak u Banskim dvorima, najavio da će se pripadnici Hrvatske vojske uključiti u sanaciju nerazvrstanih cesta na područjima pogođenim poplavama, javlja Zadarska županija na svojim mrežnim stranicama.

Na današnjem je sastanku zaključeno da će MORH za potrebe sanacije putova ustupiti svoje radne strojeve i vojnike. Određeni su prioriteti za sanaciju po gradovima i općinama, a većina materijala će se koristiti s lokacija deponiranih mineralnih sirovina na području Zadarske županije. Djelatnici MORH-a krenuli su izviđanje terena po gradovima i općinama, kako bi izradili plan i dinamiku sanacije nerazvrstanih cesta te ujedno odredili potrebnu količinu materijala za sanaciju.

– Na sastanku u Vladi dogovorili smo prioritete, a to su sanacija Opće bolnice Zadar i zgrade nove Poliklinike, sanacija škola i školskih dvorana te cestovne infrastrukture. Već do sada su naše tvrtke, Ceste zadarske županije i Županijska uprava za ceste svakodnevno radile na sanaciji ključnih prometnica oštećenih u poplavi. Sada su na red došle i nerazvrstane ceste po gradovima i općinama koje su također stradale u poplavama. Ovaj sastanak je tek prvi korak u saniranju nerazvrstanih cesta u našoj županiji i nadam se da će to biti odrađeno u što skorijem vremenskom razdoblju, rekao je župan Božidar Longin.

Zadarska županija će u suradnji s općinama i gradovima nastojati pronaći zajedničko rješenje pokrivanja troškova za gorivo radnih strojeva, hrane te smještaja vojnika, pogotovo na otocima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...