Za 30 godina više neće biti hamburgera i čevapa, dolazi meso iz epruvete

Vrlo skoro vaša će mesnica biti prošlost. Umjesto mesa kravica i pajceka na stolu ćete imati sintetičko ili ‘čisto meso’ – imitaciju koja će imati njegov miris, boju i okus, ali neće biti meso kakvo poznajete danas, prenosi Tportal.

Tvrdi to britanski milijarder, osnivač čuvene Virgin Group, investitor, pustolov, filantrop i vizionar sir Richard Branson. Na svome blogu on proročki najavljuje: ‘Vjerujem da za tridesetak godina nećemo morati ubijati životinje jer ćemo meso proizvoditi na drugi način, ali će okus biti isti, a zalogaj ‘čistog mesa’ mnogo zdraviji. Jednog dana okrenut ćemo se za sobom i čuditi kako su nam bake i djedovi mogli barbarski ubijati životinje zbog hrane.’

Branson se, naime, bacio na financiranje razvoja tehnologije staničnog uzgoja ‘čistog mesa’ in vitro ili ‘mesa iz epruvete’, laboratorijsko kultiviranje proteina iz matičnih stanica krave ili svinje da se dobije in vitro odrezak bez klanja, krvi, masovnog uzgoja – pri čemu životinja nikad ne vidi svjetlo dana – stakleničkih plinova, zagađivanja vode i narušavanja učinkovitosti antibiotika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...