Zadrani s nagradama otišli s 55. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Do 1. listopada trajala je 55. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u čije je finale dospjelo ukupno 77 filmova hrvatskih osnovnoškolaca. Revija se ove godine na zavidnoj organizacijskoj razini odvijala u Sisku, a Zadrani su pred oko 200 posjetitelja višestruko nagrađeni.

Dječji žiri za najbolju TV reportažu proglasio je uradak “Loreta i Nora” družine Z(k)adar iz Zadra. Ocjenjivački žiri istom je uratku u istoj kategoriji dao drugo mjesto. U kategoriji slobodnog stila po mišljenju dječjeg žirija najboljim je proglašen film “Franjo Ferdinand i Sofija” filmsko-povijesne sekcije Privatne osnovne škole Nova iz Zadra.

– Vodila sam djecu koja su snimala, ali nisu mogli svi ići jer su sada u prvom razredu srednje škole. Sa mnom su išli Rea Jurjević, Antonia Dušević, Zoe Žilović, Matea Magaš, Mario Vukašin te David Padovan, montažer i učenik trećeg razreda Grafičke škole, kazala nam je profesorica povijesti u Privatnoj osnovnoj školi Nova Sandra Žuvela.

Žuvela nam kaže da je program bio zabavan i poučan, a osim prikazivanja filmova održao se i okrugli stol o građanskom odgoju, vožnja brodom po rijeci, obilazak sisačke tvrđave te dobro posjećeni disko program.

– Program je bio odličan, djeca su se zabavljala i uživala, upoznala mnogo novih prijatelja i pogledala puno zanimljivih filmova. Voditelji su također bili skupina jako veselih i zanimljivih ljudi, a ukupan je dojam bio jako pozitivan i iznimno smo zadovoljni. Sisak za nas nije bio grad slučaj, nego mjesto druženja i zabave te bismo ovaj događaj preporučili svima, rekla je Žuvela.

Profesorica povijesti Sandra Žuvela napomenula nam je da pobjedu u kategoriji slobodnog stila nije očekivala jer je Nova na festivalu bila prvi put pa da je titula šampiona došla kao šlag na torti.

– Sve u svemu prekrasna četiri dana, veselimo se novom festivalu, a djeca već spremaju nove filmove, zaključila je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...