Zna li itko Todorićevu lokaciju? Sigurnosni stručnjaci: “Naše službe trebale bi znati gdje se nalazi”

Proteklog vikenda raspisana je tjeralica za bivšim gazdom Agrokora Ivicom Todorićem protiv kojeg je određen istražni zatvor i pokrenuta istraga, a nedostupan je hrvatskom pravosuđu.

Nakon raspisivanja tjeralice Todorić se oglasio na svom blogu i napisao da će se vratiti u Hrvatsku čim prikupi relevantne dokaze kako bi se “suprotstavio zajedničkom zločinačkom pothvatu dijela političkih elita i njihovih pomoćnika”. Tako se ponovno pojavilo pitanje gdje se nekadašnji vlasnik posrnulog koncerna zapravo nalazi, piše Net.hr.

Dugo se nagađalo da je Todorić privremeno boravište pronašao u Londonu, no od jučer se u javnosti spekulira da se nalazi u Švicarskoj.

Kako bilo, hrvatske vlasti već su trebale znati gdje je Todorić, smatra stručnjak za sigurnost i kriminalistiku Željko Cvrtila.

“Mislim da su naše sigurnosne službe trebale znati gdje se nalazi ta osoba, izvidi se provode već niz mjeseci”, kazao je Cvrtila za Dnevnik.hr.

Ako uskoro ne dođe do nekog neočekivanog preokreta i ne vidimo Todorića u domovini, raspisivanje Europskog uhidbenog naredba i Interpolove crvene tjeralice možemo očekivati početkom ovog tjedna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...