10.000 Zadrana s Ivanom Zakom otvorilo ovogodišnji Advent

Dugo nakon što je svjetlosnim spektaklom vatrenih iskrica i vatrometom s Kapetanove kule zaključen program otvaranja ovogodišnjeg „Adventa u Zadru“, nije se stišala blagdanska euforija: oko deset tisuća Zadrana sinoć je nakrcalo prostor Trga Petra Zoranića i Trga Pet bunara uživajući u šarenilu i blještavilu, adventskom programu, kao i raskošnoj ponudi popularnih adventskih kućica.

Nadmašena očekivanja

Bio je to dosad neviđeni adventski spektakl u Zadru koji je daleko nadmašio sva dosadašnja izdanja „Adventa u Zadru“, ili najmasovnije ovogodišnje okupljanje Zadrana i svih gostiju grada koji su stigli na program otvaranja. Iako je koncert Ivana Zaka počeo nešto iza osam sati, već sat ranije nije se fizički moglo proći zadarskim trgovima, a kada je koncert počeo – euforija!

„Što reći? Vidjeli ste sve, ovakva energija i koncertna euforija učinilisu da mi je dva sata koncerta prošlo kao dvadeset minuta. Prekrasna večer u prekrasnom gradu“, nije krio oduševljenje popularni pjevač. Mlađa publika bila je u transu; natiskali su se uz prostor bine i pjevali sa Zakom od prve pjesme.

„Moja je veza sa Zadrom neraskidiva i posebna. Publika me nosila od prve pjesme. Bio sam i prošle godine u Zadru, ali ovo je bilo nešto posebno. Prava čarolija“, sipao je lijepe dojmove Zak, ali komplimente su za događaj dijelili i Zadrani.

„Stvarno je bilo super. Došli smo prvi put na program Adventa ove godine, jer me kćerka nagovorila. Sada mi je drago, stvarno smo uživale. Pratit ćemo adventska događanja i dalje, onoliko koliko nam obiteljske obaveze dopuste“, kazala nam je gospođa Marina Novoselac koja je u društvu kćerke Karle pratila program uz samu binu. Nije trebalo pitati zašto. „Zbog Zaka“, dodala je Karla.

Nije samo mlada Karla uživala; svatko je sinoć nešto pronašao za svoj gušt. Kućice su ponudile obilje kuhanih kobasica, fritula po domaćoj recepturi, rum-punča, kuhanog vina, alkoholnih i bezalkoholnih napitaka te domaće slastice sa svakog kantuna. Ozračje je bilo vrhunsko, blagdansko i pozitivno – kao da se energija i radost blagdana prelila na trgove. Zagrijavanje je počelo nešto iza 18 sa popularnim i sjajnim zadarskim animatorom i zabavljačem Igorom Jelenićem Totom koji je s bine u društvu zadarskih mališana podizao temperaturu ionako vruće večeri, a potom se dogodila adventska fešta, koncert i vatromet kakve Zadar ne pamti.

Advent danas

Program „Adventa u Zadru“ nastavlja se danas sjajnim događajem za djecu i mlade: od 10 do 13 sati na Trgu Pet bunara gledat će se polusatna predstava Kazališta lutaka Zadar na temu Božića pod nazivom „Koliko je duga jedna priča”. Slijedi bogati animacijski program za djecu uz blagdanski facepainting – crtanje božićnih detalja na lica, kao i druženje sa zabavnim kostimiranim animatorima. Bit će tu sestre Annai Elsa iz omiljenog „Snježnog kraljevstva“, potom pčelica Carpy. Također, svi su pozvani na kreativnu radionicu izrade božićnih čestitki i ukrasa. U isto vrijeme od Trga Petra Zoranića do Kampo Kaštela kreće se mađioničar koji će hodati na štulama, izvoditi magične trikove, modelirati balone i poklanjati ih djeci. Drugi ulični izvođač ima nekoliko atraktivnih točaka: fire show, hodanje na kugli, žongliranje i ples na svili. Nije to sve: od 17 sati na Trgu Petra Zoranića slušat će se blagdanske pjesme, od 18 do 19 sati nastupa Plesna škola „Zara“ uz zumba ples, a od 20 sati je vrhunac subotnje adventske groznice s koncertom jastrebarskih tamburaša „Begini“. Ni to nije sve – nakon koncerta od 22 sata nastavlja se prigodni DJ program.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...