“11. interkulturalna – art – promocija – 2017: Ljepota različitosti” u Narodnom muzeju

U izložbenom prostoru Narodnog muzeja – Muzeja grada Zadra, u ponedjeljak, 13. studenog 2017., u 19.00 sati, otvara se likovna izložba “11. interkulturalna – art – promocija – 2017: Ljepota različitosti”, u organizaciji likovne udruge Art Forum Zadar i pod pokroviteljstvom Grada Zadra i Zadarske županije. Sudjeluje 60 izlagača s istim brojem likovnih djela.
Izložba se može razgledati do 23. studenog 2017.

Svoje kreacije ovom prigodom izlaže 60 umjetnika/ca s istim brojem likovnih djela. Temeljna intencija je da se putem izlagalačkih aktivnosti i ovaj put promovira umjetničko stvaralaštvo kao poželjan model komunikacije koji obogaćuje životnu stvarnost ispunjavajući je novim spoznajama.

Vrijedno je istaknuti da sama izložba iskazuje evidentan značaj interkulturalne dimenzije umjetnosti, promovirajući ideju međuljudske tolerancije i razumijevanja putem razmjene umjetničkih kreacija i njihove promocije. U današnjem svijetu koji je opterećen brojnim proturječnostima, osmišljenost stvaralačkog racija upućuje na potrebu isticanja težnji za etičkim i estetičkim oblikovanjem životne stvarnosti. Bezgranična raznolikost oblika od onih vrlo jednostavnih do iznimno složenih, upućuju na svu složenost mikromakro svijeta, ali i izvjesnost mogućnosti da ih preoblikujemo u nebrojenim varijacijama različitih likovnih vrijednosti.

Spomenute odlike na osobit i afirmativan način predstavljaju Grad Zadar, Zadarsku županiju i Republiku Hrvatsku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...