5 razloga zašto ne možemo smršaviti unatoč vježbanju

Fitness trenerima često se, pogotovo prije i nakon blagdana, pristupa s raznoraznim zahtjevima, od kojih je mnoge nemoguće ostvariti u zamišljenom (prekratkom) vremenu. Ako ste novi u svijetu vježbanja, osim što ćete morati razviti disciplinu, trebat ćete osvijestiti razloge zbog kojih vaš plan ne funkcionira unatoč tome što ste redoviti na svojim satovima vježbanja. Mi vam donosimo 5 onih najvažnijih koje su istaknuli upravo fitness treneri.

1. Premalo spavate

Tako je, premalo sna utjecat će na proces mršavljenja. Za vrijeme spavanja tijelo otpušta hormone koji pogoduju topljenju masnog tkiva što znači da vam itekako treba onih propisanih 8 sati. Usto, s obzirom na to da vježbate i krećete se više nego što ste to činili ranije, san vam je samo iz tog razloga prijeko potreban.

2. Niste iskreni

Ako niste iskreni prema sebi i treneru, to će se vidjeti na vašim rezultatima. Možda niste vježbali onako kako piše u programu ili ste si za vikend dali oduška s hranom, a sada to ne želite priznati. Ne zaboravite da je vaš program napravljen s razlogom i najvjerojatnije ga niste dobili besplatno, što znači da neiskrenošću bacate u vjetar i vrijeme i novac.

3. Pokušavate si olakšati

Ponekad je teško vježbu izvesti na pravilan način, pa to izbjegavate kako biste lakše završili seriju. Možda ne stojite uspravno ili ne namještate noge pod ispravnim kutem. Štogod radili, ne smo da time smanjujete učinkovitost same vježbe, već riskirate opasne ozljede. Upamtite, kako biste njome postigli rezultat, vježba treba biti izvedena ispravno.

4. Unosite premalo kalorija

I to je moguće. Mršavljenje se ne postiže izgladnjivanjem, što znači da ne smijete preskakati obroke. Ako se držite plana prehrane i jedete ispravnu količinu i vrstu namirnica, rezultati neće izostati.

5. Ne koncentrirate se na cijelo tijelo

Ovo je možda najveća greška koju osobe čine u trenutku vježbanja. Jedini način da smršavite je taj da vježbate cijelo tijelo. Najbolje vježbe za topljenje masnih naslaga su one koje zahtijevaju napor čitavog organizma, piše Metro portal.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...