Bliži se kraj vikenda, iskoristite posljednji dan prije dolaska kiše i olujnog juga

Premda u nedjelju jača južina te će jako i vrlo jako jugo već stvarati probleme na moru, prava promjena vremena stiže početkom novoga tjedna, kada će osim pada temperature i jakog vjetra, na Jadranu i uz njega često biti i obilne kiše i grmljavine. No, u nedjelju će još u većini Hrvatske biti suho, premda oblačnije nego u subotu. Jutarnje, ponegdje i prijepodnevne magle bit će osobito u istočnim krajevima, a prema kraju dana na sjevernom Jadranu i u gorju bit će sve češće kiše, piše HRT.

Kao i u subotu, i u nedjelju će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prijepodne biti magle, zatim promjenljive naoblake uz većinom slab jugoistočni vjetar. Najniža temperatura od 2 do 5 °C, a dnevna od 14 do 16 °C, piše HRT.

U središnjoj Hrvatskoj magla je manje vjerojatna jer će već tijekom noći i jutra biti promjenljive naoblake, a mjestimice i umjerenog južnog vjetra, osobito u najsjevernijim predjelima. Uz sunčana razdoblja najviša temperatura bit će između 16 i 18 °C.

U gorskim predjelima i na sjevernom Jadranu umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, osobito prema kraju dana. Zapuhat će umjeren južni i jugozapadni vjetar u gorju, a na Jadranu će jugo jačati na jako i vrlo jako, s olujnim udarima. Pritom će i more jačati na valovito i jače valovito. Jutarnja temperatura od 13 do 16 °C, u unutrašnjosti Istre oko 10 °C, a u gorju 4 do 7 °C. Dnevna od 13 °C u gorju do 19 °C duž obale.

U Dalmaciji promjenljivo oblačno i još uglavnom suho, a krajem dana i u noći stiže kiša. Zapuhat će jako jugo, poslijepodne s olujnim udarima, uz valovito, na otvorenom i jače valovito more. Najniža temperatura na obali oko 13 °C, u unutrašnjosti 3 do 5 °C, a najviša dnevna uglavnom 17 i 18 °C. Podjednako toplo bit će i na jugu Hrvatske, uz djelomice sunčano vrijeme s promjenljivom naoblakom. Zapuhat će umjereno i jako jugo, a ujutro još može biti i bure. Najviša temperatura oko 19 °C.

Idući tjedan u unutrašnjosti većinom oblačno, a povremene kiše će biti osobito u središnjim i gorskim krajevima. U gorju je moguća i obilnija oborina, a u najvišim predjelima i susnježica i snijeg. Zapuhat će sjeveroistočni vjetar i zahladit će, najmanje na istoku, gdje će bit najviše sunčanih razdoblja.

I na Jadranu u novome tjednom promjenljivo, pa i pretežno oblačno, uz kišu, često i izraženije pljuskove i grmljavinu. Najviše oborine, nerijetko i obilne, bit će u ponedjeljak, a na srednjem i južnom Jadranu i utorak i srijedu. Puhat će većinom umjereno i jako jugo s olujnim udarima, a na sjevernom Jadranu će zapuhati bura.

Sredinom tjedna vjetar u slabljenju, a zatim je velika vjerojatnost ponovnog jačanja i vjetra i kiše. U ponedjeljak će jutro još biti relativno toplo, a zatim temperatura u padu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...