Bruna Esih u društvu bivših zadarskih Starčevićanaca; Lukić: “Počelo je stvaranje velike desnice”

Mate Lukić, nekad prvi čovjek zadarskih Starčevićanaca danas je u Škabrnji, mjestu posebnog pijeteta, viđen u društvu Brune Esih. Ovdje su položili vijence i odali počast nevino stradalima. Interesantno, zajedno s njima to su učinili i neki MOST-ovi vijećnici.

Da li je to znak da se već počelo raditi na stvaranju velike desnice, odnosno potvrda o priduživanju stranci Esih i Hasanbegovića o kojoj se spekulira već neko vrijeme, upitali smo samog Lukića.

Sjetimo, prije nepunih mjesec dana, nezadovoljni vodstvom i radom stranke na nacionalnoj razini, svih 15 članova Predsjedništva, dva zamjenika i 23 predsjednika temeljnih ogranaka, kao i Mate Lukić  podnijeli su neopozive ostavke.

Položili smo vijence u Škabrnji danas s Brunom Esih u ime Neovisni za Hrvatsku. To je jedini način ka objedinjenju desnice. Prisutan je bio cijeli vrh našeg sada nezavisnoga tima. U kratkom periodu stranka će doživjeti eksploziju u županiji, jer nismo samo mi dio ove priče. Tu je stara garnitura HSS-a (koja je uvijek naginjala desnici), HSP-ovci, HDZ-ovci, pripadnici ostalih stranaka desnog svjetonazora, kao i neki dosad nestranački stručnjaci. Upravo oni će činiti jezgru ove ekipe koja u samome startu, što po gradu, što u županiji i općinama ima 40 vijećnika, načelnika itd. Uskoro očekujemo daljnje razvijanje situacije i imenovanje koordinatora; općinskih, gradskih i županijskih. Osim ove priče na desnom krilu zadarske političke scene nema ništa i ne vidim kako ne može uspjeti. Bruna i Zlatko su lideri koje desnica čeka odavna, a podloga koju dobivaju ovdje je respektabilna.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...