Ćiro bez ustezanja kritizirao Čačića, bivši izbornik udario po njemu i Subašiću

Hrvatska nogometna reprezentacija izborila je plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a to je bila tema HRT-ove emisije Otvoreno.

Zlatko Dalić nakon Ukrajine i dodatnih kvalifikacija trebao bi ostati izbornik što je potvrdio predsjednik HNS-a Davor Šuker. Može li s novim izbornikom početi nova era reprezentacije i kako će se rasplesti situacija u vrhu HNS-a bile su teme Otvorenog u kojoj su gosti bili Ćiro Blažević, Damir Vrbanović, Nenad Bjelica i Ante Čačić.

Ovo je bio višestruki uspjeh. Za mene je važan povrataka navijača na tribine. To govori koliki je interes za reprezentaciju. Dobio sam potvrdu da bez navijača mi nismo značajni nikom. Navijači su vratili interes za Hrvatsku. Optimizam se vratio. Rezultat je bio kompromitiran. Svi smo očekivali da ćemo lako proći skupnu. Vrlo nepravedno je ne priznati da je situacija bila kompromitirana. Zavladala je apatija hrvatskim nogometnim pukom. Malo je tko vjerovao, a onda se stvorila euforija, počeo je Ćiro.

Stigao je odgovor od bivšeg izbornika.

Naravno da mi je žao što nisam igrače odveo u Rusiju. Kad sam odlazio poželio sam im sreću. Istina je da smo kompromitirali rezultat. Dužan sam s obzirom da sam dvije godine bio izbornik spomenuiti da nismo bili u slaboj skipini. Tu su bili Ukranjina, Island i Turska. Zakoračili smo u kvalifikacije bez gledatelja. Silna negativna energija je emitirana oko nas uključujući od i mog kolege, najuspješnijeg izbornika. Do Islanda smo imali komfornu situaciju, u devetom mjesecu smo ostali bez kapetana. Veliki broj igrača nam je na jesen bio ozlijeđen. Dogodilo se Kosovo. U Turskoj smo izgubili. Nisu imali šanse za plasman, a tribine su bile pune. Kako su nas pratili, kazao je Čačić.

Sudionici ste svega. Odabrali ste u uvodnom prilogu ovu izjavu Subašića. Tako je govorio i kad sam ja došao. Kod Turske smo odigrali najbolje. Bili smo pokradeni. Ono što su Turci imali na svom stadionu mi u Rijeci nismo imali. Nažalost. Izuzetno sam sretan i ponosan čovjek. Prvo jer sam trener 30 godina i što će ova generacija biti na SP-u. Takvi igrači tamo trebaju biti. Naročito mi je drago kao domoljubu i izborniku koji je vodio reprezentaciju u deset od u devet utakmica u kvalifikacijama, dodao je Čačić.

Strepili smo do zadnje minute, ali na kraju sretan završetak, čestitke svima. Ova ekipa je posebna vrijednost hrvatskog nogometa, naglasio je Vrbanović.

Reprezentacija je izgledala drugačije protiv Ukrajine i Grčke, kompletna atmosfera ranije nije bila dobra te je reprezentacija igrala u momentima ispod nivoa, a igrači su se previše mučili s Kosovom i Finskom. Novi izbornik je najviše psihološki podigao momčad. S našim igračima moramo očekivati više, poručio je pak Nenad Bjelica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...