TUŽNI DANI ZA HRVATSKU

Dan stradanja Škabrnje i Vukovara i ove će se godine obilježiti u našem gradu, ali i u OŠ “Zadarski otoci”

Arhiva AZD/Ilustracija

Na jučer održanom radnom sastanku povodom obilježavanja dana stradanja Škabrnje i Vukovara 1991. u OŠ “Zadarski otoci”, na kojem su nazočili predstavnici OŠ “Zadarski otoci”, predstavnici Udruga branitelja Domovinskog rata i Udruge navijača Tornado dogovoreno je kako će se 17. studenog u holu škole održati prikazivanje dokumentarno – igranog filma o Domovinskom ratu – “I oni su Hrvatska”.

To će biti otvoreni sat povijesti za sve učenike viših razreda, na koji će biti pozvani i učenici nižih razreda s roditeljima i ostalim zainteresiranim građanima, napominje Davor Barić iz ove zadarske škole.

Dan kasnije, dakle 18. studenog, na sam Dan sjećanja na žrtve Škabrnje i Vukovara održat će se tradicionalni Mimohod svjetlosti i sjećanja.

Okupljanje i kratak program prije početka Mimohoda bit će na Narodnom trgu u 17:30 sati. Mimohod će započeti u 18 sati u tišini.

Prema dogovoru na početku Mimohoda bit će križ, zastave Republike Hrvatske i ratne zastave postrojbi iz Domovinskog rata, transparenti i ostali sudionici s upaljenim lampašima.

Mimohod će se odvijati gotovo istom rutom kao i prethodnih godina s iznimkom što će se ove godine umjesto pokraj OŠ Zadarski otoci proći otpočetka Vukovarske s istočne strane, a bit će popraćen molitvom i  pjesmom.

Sam ulazak u Vukovarsku ulicu bit će obilježen šutnjom u znak odavanja pijeteta stradalima 1991. Na prostoru u Vukovarskoj ulici, gdje se nalazi mural postavit će se upaljeni lampaši gdje će se svatko u tišini moći pomoliti za žrtve Vukovara i Škabrnje.

Molimo sve građane grada Zadra, da nam se pridruže i ove godine u obilježavanju jednog od teških dana iz naše domovinske povijesti, dodaju iz organizacije.

Ostavi komentar koristeći Facebook