Dino Rađa: “Jako mi je važan povratak Roka Stipčevića, ali i činjenica da Zadar igra hrvatsku ligu”

Proslavljeni hrvatski košarkaš Dino Rađa, koji trenutačno obnaša funkciju predsjednika stručnog savjeta Hrvatskog košarkaškog saveza, za tportal je komentirao hrvatsku košarku s naglaskom na uzrok problema u kojem se našla.

– Nećemo se vraćati na staro, to je stav Saveza, ali i moj stav. U ovom sastavu imamo nekoliko iskusih igrača kao što su Šakić, Krušlin i Planinić i odlučili smo da se nema smisla vraćati na Ukića, Žorića ili Tomasa. Hvala im za sve što su napravili dosad i sad trebamo dalje tražiti rješenja. Znate, meni ide na živce to što ljudi nisu u stanju pogledati se u ogledalo i javno reći tko je kriv za ovakvo stanje hrvatske košarke, mišljenja je.

Kada je u pitanju sljedeće okupljanje reprezentacije u veljači, Rađa ima samo dvije kratke poruke za sve kritičare:

– Izbornik Ivica Skelin ima našu punu podršku iako sam itekako svjestan opasnosti. No odlučili smo kako se za sljedeću akciju ekipa može samo pomladiti. Dakle stariji igrači sigurno nisu opcija. Nadamo se da će se oporaviti Rok Stipčević i Luka Babić, koji su izuzetno važni. Ali ponavljam, igrači koje imamo su produkt hrvatske košarke koja je sustavno uništavana 20 godina i sad se dobro vidi problem o kojem sam govorio prije – ne proizvodimo igrače i jedina dva koja smo proizveli igraju u NBA ligi, a to su Bogdanović i Šarić. Ostala četvorica igrača koje imamo u NBA ligi su projekti i nitko od njih još iza sebe nema ozbiljnu sezonu. Moja poruka svima je da treba šutjeti i raditi.

Za kraj nas je zanimalo radi li se već na nekim promjenama u HKS-u. Može li se u sljedećim godinama popraviti ono što po vama nije valjalo zadnjih 20-ak godina?

– Vjerujte, radimo na svemu. Pokušavamo opet pronaći termine da naši klubovi i reprezentacije odlaze na turneje u SAD, kao što je to nekada bilo. To je uvijek bilo od velike koristi igračima, ali i trenerima. Eto, uspjeli smo osigurati da najbolji hrvatski klubovi poput Cedevite, Cibone i Zadra igraju hrvatsku ligu kroz cijelu godinu, a ne samo, kako je bilo donedavno, od trećeg mjeseca pa ajmo na brzinu to završiti. Svjesni smo da se igrač ne može stvoriti preko noći, ali ima onih koji žele raditi i napredovati. Svi moraju biti svjesni kako je prošlo vrijeme Dražena, Tonija i Dina. Trebamo doslovno krenuti od početka’, kazao je uzrujani Dino, dodavši kako je svjestan toga da je upravo on najodgovorniji za ovakvu situaciju te kako će se povući ako se uskoro ne vide rezultati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...