Djeca Grigora Viteza brat će plodove u masliniku kojeg su sama zasadila

Briga o okolišu i ostalim segmentima održivog razvoja sastavni je dio Kurikula Dječjeg vrtića Radost. U suradnji s udrugom „Lijepa Naša“ vrtić tako sudjeluje u realizaciji projekta „Mi jedemo odgovorno“, akcijski orijentiranom globalnom programu učenja, s ciljem razvoja kritičkog razmišljanja, znanja, vještina i stavova koji omogućuju djetetu usvajanje novih obrazaca ponašanja o odgovornoj potrošnji hrane.

U ovom mjesecu, u sklopu realizacije projekta, u Područnom objektu Grigor Vitez, u suradnji s djelatnicima tvrke Nasadi d.o.o., organizirana je sadnja maslinika. Mali ekolozi i u vrtu su zasadili pet maslina, a osim hlada one će im u narednim godinama donijeti i plodove iz kojih će moći dobiti svoje ulje. Djeca su posjetila i uljaru u kojoj su imali priliku doživjeti proces prerade plodova u maslinovo ulje.

– Kao dugogodišnji članovi Udruge Lijepa naša s međunarodno priznatim statusom Eko škole bavimo se odgojem i obrazovanjem za održivi razvoj, u cilju izgradnje pozitivnog sustava vrijednosti te ukazivanja na potrebu očuvanja kvalitete okoliša i razumnog korištenja prirodnih resursa, kojima se promiče poštovanje života i uvažavanje potreba budućih generacija, poručuju iz vrtića.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...