Donosimo bogat program Kneževe palače povodom obilježavanja Dana grada Zadra

Kao dio programa kojim sudjeluje u obilježavanju Dana grada Zadra i blagdana Sv. Krševana, Kneževa palača je u ponedjeljak 20. studenog upriličila otvorenje performativne izložbe Interpretacije-istraživanje sinergije kazališnog kostima i scenskog prostora u galerijskom prostoru, kostimografkinje Marije Šarić Ban u suradnji sa Narodnim muzejom Zadar.

Posebnost ove izložbe koju je predano pripremala Marija Šarić Ban je performans kojeg su prilikom otvorenja izveli plesači Zadarskog plesnog ansambla prikazujući sekvence predstave Kako je Potjeh tražio istinu. U izložbenim prostorima Kneževe palače autorica je posjetiteljima prezentirala interpretaciju umjetničkog djela, u ovom slučaju u obliku sinergije kazališnog kostima i scenskog prostora. Izložba Marije Šarić Ban i stalni izložbeni postav Kneževe palače “Šest salonskih priča” na raspolaganju su za posjet svakim danom od 10.00 do 20.00 sati, a cijena ulaznica za svaku izložbu je 20 kuna. Na Dan grada u četvrtak 24. studenog svim posjetiteljima ulaz slobodan.

U sklopu Koncertnog ureda Zadar koji djeluje u prostorima Kneževe palače za proslavu Dana grada Zadra očekuju se četiri koncerta.

Prvi, Večer plesne minijature, će se održati u srijedu, 22. studenog u Koncertnoj dvorani braće Bersa i atriju Kneževe palače s početkom u 20 sati. Tada će Zadarski plesni ansambl u suradnji sa Narodnim muzejom Zadar i Koncertnim uredom Zadar održati nadasve neobičnu strukturiranu plesnu večer koja će gledatelje zaintrigirati svojom inovativnošću u konceptu programa i novom pristupu raznim prostorima koji se organski stapaju s plesnim minijaturama izvedenim upravo na toj lokaciji.

U četvrtak, 23. studenog u Koncertnoj dvorani braće Bersa s početkom u 20 sati održati će se koncert Gradske glazbe Zadra i puhačkog orkestra Glazbene škole Blagoje Bersa s klapama Zadarske županije.

U petak, 24. studenog u Koncertnoj dvorani braće Bersa u 19 sati uslijedit će koncert profesora Glazbene škole Blagoje Berse pod nazivom “Zadru na dar”. U povodu Dana grada Zadra profesori zadarske Glazbene škole Blagoje Bersa nastupaju već tradicionalno. Ovo je njihov trinaesti koncert, a u ciklusu Bersa održava se šesti put.Četvrti koncert će se održati u ponedjeljak, 27. studenog u 20 sati, također u Koncertnoj dvorani braće Bersa, a nastupiti će Zadarski komorni orkestar pod vodstvom mladog dirigenta Ivana Huta. Njegov prvi nastup sa Zadarskim komornim orkestrom solističkim će dionicama obogatiti dvije mlade gudačice, zadarska violistica i stalna članica ansambla, Helena Pilipović, te zagrebačka violinistica, Lana Adamović.

Uz koncerte, u prostorijama Kneževe palače u povodu Dana grada Zadra i blagdana Sv. Krševana održat će se i jedno predavanje. U srijedu, 22. studenog s početkom u 19 sati u Multimedijalnoj dvorani laureat nagrade Shinkenchiku za 2017. godinu, Krešimir Damjanović u ulozi predavača će govoriti o projektu pod nazivom Collage house. Gost na predavanju bit će akademik i arhitekt Nikola Bašić. Predavanje organizira Društvo arhitekata Zadra uz podršku Grada Zadra.

Ulaz na koncerte Gradske glazbe Zadra i profesora Glazbene škole Blagoje Bersa je slobodan.

Ulaz na koncert Zadarskog plesnog ansambla je 20 kuna te publika može preuzeti ili kupiti svoje ulaznice od utorka, 21.11. u vremenu od 11 do 13 i od 18 do 20 sati na Info pultu Kneževe palače.

Ulaz na koncert Zadarskog komornog orkestra u prodaji je od četvrtka, 23.11. na Info pultu Kneževe palače, također u vremenu od 11 do 13 i od 18 do 20 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...