SAMO NAVALITE

Donosimo popis 10 namirnica koje možete jesti bez imalo straha od debljanja

Pixabay/ZARAPIX
Tamni način

Količina kalorija koju ove namirnice sadrže je zanemariva prema koristima koje pružaju našem tijelu.

1. Bjelanjak

Kao moćni stimulator imuniteta, bjelanjak sadrži proteine, natrij, folate, selen, kalcij, magnezij, fosfor i kalij. Bjelanjak u 100 grama sadrži 0,0 g masnoće, 11,1 g proteina i 44 kalorija.

2. Kupus (bilo koja vrsta)

Smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti i dobro djeluje na probavu. Sadrži C vitamin i vlakna, kojih često nedostaje u svakodnevnoj prehrani, a koja značajno olakšavaju probavu. Također sadrži i glutamin koji ima jaka protuupalna svojstva. Kupus u 100 grama sadrži 0.4 g masnoće, 45 kalorija.

3. Grejp

Stabilizira šećer u krvi i pomaže u kontroliranju apetita. Preporučuje se povećana konzumacija ljudima koji se bore s viškom kilograma, piše Health Line. Grejp u 100 grama sadrži 0,2 g masnoće, 29 kalorija.

4. Svježi krastavac

Iako se obično smatra povrćem, krastavac je zapravo voće. Pun je hranjivih tvari, biljnih spojeva i antioksidansa. Također sadrže veliku količinu vode i topljivih vlakana, što ih čini idealnim za hidrataciju tijela i velikim saveznikom u mršavljenju. U 100 grama sadrži 0,1 g masnoće, 15 kalorija.

5. Patlidžan

Zdravstvene prednosti patlidžana prvenstveno proizlaze iz vitamina, minerala i hranjivih tvari koje sadrže. Patlidžani su bogat izvor vitamina C, K, B6, tiamina, niacina, magnezija, fosfora, bakra, dijetalnih vlakana, folne kiseline, kalija i mangana. Oni također sadrže minimalno kolesterola ili zasićenih masnoća. Patlidžan u 100 grama sadrži 0,1 g masnoće, 24 kalorije.

6. Bundeva

Uravnotežuje rad srca i probave, što pomaže ljudima izgubiti višak kilograma. Sadrži obilje vitamina A koji je zaslužan za dobar vid, beta karoten i jako su dobar izvor vlakana. Bundeva u 100 grama sadrži 0,3 g masnoće, 28 kalorija.

7. Kuhana cikla

Pozitivno utječe na moždane funkcije, pomaže u snižavanju krvnog tlaka, a smatra se i da pomaže u usporavanju demencije. Cikla sadrži kalcij, željezo, magnezij, fosfor, cink i selen. Kuhana cikla u 100 grama sadrži 0,0 g masnoće, 49 kalorija.

8. Zelena salata

Smanjuje kalcifikaciju u tijelu i umiruje živčani sistem. Sadrži vitamine A, D, E i K i vlakna. Svakodnevna konzumacija salate kontrolira šećer, pomaže u mršavljenju i normalizira rad crijeva, piše Foodal. Zelena salata u 100 grama sadrži 0,3 g masnoće, 12 kalorija.

9. Rajčica

Sadrži vitamine, vlakna i kalij koji poboljšavaju rad metabolizama. Zdravstvene prednosti rajčice mogu se pripisati njihovom bogatstvu hranjivih tvari i vitamina, uključujući impresivnu količinu vitamina A, C i vitamina K, kao i značajne količine vitamina B6, folata i tiamina. One su također dobar izvor mangana, magnezija, fosfora i bakra. U 100 grama sadrži 0,2 g masnoće, 20 kalorija.

10. Celer

Celer smanjuje razinu kolesterola i bol izazvanu artritisom, pomaže u gubitku tjelesne težine, izbacuje toksine iz tijela te smanjuje visoki krvni tlak. Bogat je vitaminom C i stoga je izuzetno koristan za zdravlje. Celer u 100 grama sadrži 0,1 g masnoće, 12 kalorija, pišu 24sata.

Ostavi komentar koristeći Facebook