Drugo kolo Prve Hrvatske Lige košarke u kolicima; Zadrani igrali protiv KKI Zagreba i KKI Vukova

Odigrano je drugo kolo Prve Hrvatske Lige košarke u kolicima. Igralo se u Zagrebu, a naši Zadrani su odigrali po dvije utakmice, i to protiv ekipa KKI Zagreb i KKI Vukovi.

Prvu utakmicu su odigrali KKI Zagreb i KKOI Zadar 2. Naša druga ekipa je pružila zavidan otpor višestrukim prvacima Hrvatske te je izgubila rezultatom 69:57. Na utakmici se posebno iskazao mladi igrač Zadra 2, Darijan Jančijev (13 godina), koji je postigao 21 koš. Kod ekipe Zagreba najbolji je bio Štimac sa 42 koša.

Drugu utakmicu su odigrali KKOI Zadar i KKI Vukovi. Prvu utakmicu drugog kola naša prva ekipa je svladala solidnu ekipu KKI Vukova iz Zagreba. Kod Zadrana su se iskazali Kolega i Sinovčić sa po 17 koševa, dok je kod Vukova najbolji bio Avdić sa postignutim 21 košem.

Treću utakmicu kola možemo okarakterizirati kao utakmicu koja će uvelike utjecati na konačni poredak lige. Sastali su se prvoplasirana ekipa Hrvatskog prvenstva KKI Zagreb i drugoplasirana ekipa KKOI Zadar. Zadrani su bolje otvorili susret i već u prvoj četvrtini imali zavidnu prednost od desetak koševa razlike. Drugu četvrtinu se Zagreb polako vraća u utakmicu preko svog najboljeg igrača Štimca, te se na poluvrijeme ide sa prednošću Zagreba 36:33. U drugom poluvremenu potpuno druga utakmica. Ponajbolji igrač utakmice Štimac praktički sam stvara razliku, na što Zadrani reagiraju sa sve više pogrešaka i u kombinaciji sa lošom taktikom i pripremom utakmice, doživljavaju možda najteži poraz u svojoj povijesti. Utakmica je završila rezultatom 87:58 za KKI Zagreb, uz 41 postignuti koš najboljeg pojedinca Štimca.

Zadnju utakmicu kola su odigrali KKI Vukovi i KKOI Zadar 2. Naši zadrani su pružili odličan otpor vrlo dobroj ekipi Vukova, te su na kraju izgubili rezultatom 56:50. Kod druge zadarske ekipe opet je najbolji bio Jančijev sa 14, dok je kod Vukova najbolji pojedinac bio Krsnik sa 19 postignutih koševa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...