Fešta u Jazinama i prezentacija fotomonografije za 80. rođendan Giuseppea Giergie

Veterani KK Zadar organiziraju dvodnevnu proslavu povodom 80. rođendana košarkaške legende Giuseppea Pina Giergie.

U srijedu 22. studenoga 2017. godine u zadarskom hramu košarke, Jazinama, odigrat će se utakmica između veterana Zadra i veterana Olimpije. Goste iz Ljubljane predvodit će Ivo Daneu, a Zadrane Giergia koji i dan danas provodi vrijeme u dvorani održavajući formu, trenirajući i igrajući.

– Pino! Možda je dovoljno kazati – genij i nedvojbeno jedinstven fenomen, čovjek o kojem moraju učiti ne samo košarkaške, nego i sportske generacije, one od prije i novi mladi ljudi koji dolaze na scenu. Ali će teško biti nadmašiti onoga komu je danas i u osamdesetoj košarkaška lopta prijatelj, koji se nadigrava s mlađima, uvijek želi pobijediti. Takvi se ne rađaju često. Pino je poseban u mnogo čemu… Družimo se kad god možemo. Nekad me naljuti jer u klubu 80, gdje je dobrodošao, jedino Pino može napraviti stoj na glavi i ako treba, to može trajati satima. Eto još jednog primjera njegove jedinstvenosti. Ako govorimo o drugim lijepim stvarima, mogu kazati kako me Pino naučio sve o dobrim vinima. Pino ima veliku životnu širinu…

Ovim riječima o legendi Giergi govori legenda Daneu. Dva kapetana svoje će momčadi izvesti pred zadarsku publiku u 18 sati. Na utakmicu dolaze brojne igračke veličine s ovih prostora poput Damira Šolmana, Petra Skansija, Rate Tvrdića, Mihovila Nakića i Zorana Moke Slavnića, a dolazak u Zadar potvrdio je i prvi predsjednik Slovenije Milan Kučan.

U prodaju će biti puštene ulaznice za Istok (10 kn), Zapad (20 kn) i Jug (30 (kn), kao u dobra stara vremena. Bit će tu još detalja kojima je cilj vratiti gledatelje, barem na kratko, u zlatna vremena zadarske košarke pa valja očekivati iznenađenja na zapisničkom stolu i parketu.

U četvrtak 23. studenoga u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar s početkom u 11 sati proslava rođendana se nastavlja prezentacijom fotomonografije “Stvarnost i mit” posvećene Giuseppeu Pinu Giergi.

Autori knjige su poznati i priznati zadarski novinari Dražen Žura i Bernard Paleka. Grafiku i tehničku realizaciju potpisuje Bernard Kotlar koji je uz imenjaka Paleku i urednik fotomonografije.

Foto: Fotomonografija Stvarnost i mit

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...