Grad Benkovac dobio bespovratna sredstva za izgradnju reciklažnog dvorišta

U sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. i specifičnog cilja 6i1-Smanjena količina otpada koji se odlaže na odlagališta, i natječaja koji je objavljen 29. ožujka 2017. godine te projektnog prijedloga Građenje reciklažnog dvorišta Grada Benkovca, Gradu Benkovcu dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 1.902.499,53 kune za izgradnju reciklažnog dvorišta. Sam početak izgradnje započeti će u prvoj polovici 2018. godine unutar poslovno-industrijske zone Šopot.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je između Grada Benkovca kao nositelja projekta, Ministarstva zaštite okoliša i energetike kao posredničkog tijela razine 1. te između Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao posredničkog tijela razine 2.

Izgradnjom reciklažnog dvorišta Grada Benkovca doprinijet će se održivom gospodarenju otpadom i unaprijeđenju sustava gospodarenja otpadom jer će se omogućiti stanovnicima Grada da bez naknade predaju komunalni otpad iz kućanstva, električni i elektronički otpad (obični i onaj koji sadrži opasne tvari), glomazni otpad manjih dimenzija i mase (uključujući dio otpada nastalog tijekom provedbe manjih građevinskih zahvata u kućanstvima), posebnih kategorija otpada (ambalaže koja se ne nalazi u sustavu povratne naknade) i ostale vrste propisanog otpada. Do sada građani Grada Benkovca imaju mogućnost odvajati otpad putem zelenih otoka (gdje su osigurani spremnici za papir i karton, za plastiku i za metale) i spremnika za glomazni otpad.

Provedbom projekta kroz informativno obrazovne aktivnosti potaknut će se građane na pravilno odvajanje otpada u kućanstvima i upoznati koju ulogu reciklažno dvorište ima u cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom.

Po završetku izgradnje, reciklažnim dvorištem upravljat će gradsko komunalno poduzeće Benković d.o.o. koje obavlja poslove komunalnih djelatnosti temeljem Odluke o komunalnim djelatnostima na području Grada Benkovca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...