Grad Zadar ostao bez slobodnih gradskih prostora za udruge!

Upravni odjel za gospodarenje gradskom imovinom Grada Zadra poslao je udrugama koji koriste prostore u vlasništvu Grada Zadra obavijest u kojem traže da ih se informira o načinu korištenje istih.

U obavijesti stoji kako Gradu Zadru trenutno nedostaje novih slobodnih gradskih prostora u koje bi mogli smjestiti i druge udruge koje imaju potrebe za korištenjem istih. Zbog toga od svih udruga koje koriste gradski prostor traže njegovo racionalno korištenje te da dostave podatke o broju članova udruge i vrijeme u kojem koriste dodijeljeni im prostor. U obavijesti stoji kako su svi korisnici gradskog poslovnog prostora isti dužni dijeliti s jednom ili dvije udruge koje se bave istom ili sličnom djelatnošću.

Dok Grad u već postojeće kvadrate nastoji ugurati što više korisnika, dotle pojedine javne zgrade već godinama propadaju i služe kao mjesta za odlaganje otpada, okupljanje alkoholičara i narkomana. Neki korisnici gradskih prostora smatraju kako se radi o ciljanoj kontroli. Naime, iako u obavijesti stoji da se ona pošalje svima, iz pojedinih udruga dolaze informacije kako one nisu dobile nikakvu obavijest ovog tipa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...