Grpašćak od vojarne postaje edukacijski centar

Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije izdao je građevinsku dozvolu kojom se javnoj ustanovi Park prirode Telašćica dozvoljava rekonstrukcija centrale zgrade, odnosno muzeja, oružarnice i puškarnice, građene zgrade suvenirnice i građenje vidikovca.

Nekadašnja vojarna tako će u budućnosti postati atraktivni turistički proizvod. Projekt izgradnje Interpretacijsko edukacijskog centra Grpašćak financirat će se bespovratnim sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a težak je 13.153.622,55 kuna. Glavni nositelj projekta jest Javna ustanova Park prirode Telašćica, dok su projektni partneri Općina Sali i Turistička zajednica Općine Sali.

Očekujemo kako će u prvoj polovici iduće godine biti izabran izvođač radova dok je otvaranje objekta predviđeno za 2020. godinu, kaže ravnateljica PP Telašćica Nikolina Baković.

Cilj projekta je doprinijeti održivom razvoju destinacije, poticati poduzetništvo lokalnog stanovništva, podizati svijesti javnosti o prirodnim i kulturnim vrijednostima i potrebi njihove zaštite i očuvanja, izraditi novi turistički proizvod i otvoriti mogućnost prezentacije i ponude, autohtonih proizvoda, kao i zapošljavanje novih kadrova.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...