I u Zadru dostupne igračke koje špijuniraju djecu

Prema novom izvješću britanske udruge za zaštitu potrošača, niti digitalne igračke nisu sigurne od hakera. Igračkama poput Furby Connecta moguće je pristupiti putem Wi-Fija ili bluetootha. Ovo ne znači da će zlikovci igračku moći pretvoriti u nešto destruktivno, već da će, ako budu u dometu, moći putem nje slati poruke, kako piše tportal.

Ovaj propust u sigurnisti hit-igračaka za ovogodišnju blagdansku sezonu istaknula je potrošačka udruga Which? koja je, piše The Sun, unajmila hakere da testiraju cyber sigurnost Furby Connecta, i-Que Intelligent Robota, Toy-fi Teddyja te CloudPetsa. Kako stvari stoje, niti jedna od ovih igračaka nema instalirane zaštitne mjere te korisnicima ne garantira da su igračke u rukama njihove djece – sigurne od špijunaže.

Sve ove igračke dostupne su našim potrošačima putem interneta, što znači da i ovdašnji roditelji moraju malo pripaziti kada biraju digitalne igračke za svoje mališane.

Alex Neill iz Which? je naglasio da su ‘igračke koje se bežično spajaju na druge uređaje svakim danom sve popularnije, no kao što naše istraživanje pokazuje, svatko tko ih odluči kupiti morat će to učiniti s mjerom opreza’. Neill nastavlja: ‘Sigurnost mora biti apsolutni prioritet kod svake igračke, što znači da ako ju ne možete jamčiti, proizvod se ne smije prodavati.’

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...