Idu koracima iPhone-a; Galaxy S9 bez skenera otiska prsta i audio konektora

Nakon što je predstavljen Galaxy S8 dotični je pomalo pao u drugi plan, a u prvi je izbio njegov nasljednik, Galaxy S9. Kako to obično biva u vremenu prije službenog predstavljanja iz raznih izvora stižu često nove, a nerijetko i oprečne informacije o specifikacijama.

Nedavno smo imali priliku saznati kako je Samsung podnio zahtjev za zaštitom patentavezano iz manji, ujedno i brži skener otiska prsta. Prema izvoru novi skener trebao bi se nalazi s prednje strane uređaja. No, koji dan kasnije Ice Universe javlja kako dotični skener neće biti dio Samsungove devetke što u prijevodu znači kako bi se ovaj model trebao oslanjati isključivo na sustav 3D prepoznavanja lica, piše BUG.

Jedan drugi izvor (techdroider) dotakao se 3,5-milimetarskog audio porta koji bi također trebao biti izbačen i finalnog proizvoda. Isti izvor objavio je i navodne specifikacije uređaja Galaxy S9 i Galaxy S9+ koje su također potvrdile kako Samsung odustaje od 3,5-milimetarskog audio porta.

Prema njima dimenzije Galaxy S9 modela bit će 144,1 x 68,1 x 8,0 milimetara, zaslon će imati dijagonalu od 5,8-inča i s obje strane uređaja nalazit će se po dvije kamere (2x 16 MP stražnja, 2 x 12 MP prednja). Za Plus model navode se dimenzije od 155,2 x 73,4 x 8,1 milimetar, 6,2-inčni zaslon te ista konfiguracija i rezolucija kamera.

Dakako, oba modela imat će i IP65/68 certifikat koji jamči kako će buduće devetke biti otpornije na vodu i prašinu.

Kao i uvijek dok se sam proizvođač ne oglasi vezano uz specifikacije, sve gore navedeno treba smatrati tek glasinama koje se na kraju mogu, ali i ne moraju pokazati točnima, navodi BUG.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...