Cestitka_Uskrs

Izložba “Zadar reciklira” u Gradskoj knjižnici Zadar

Udruga „Eko – Zadar“ u sklopu svojih projekata „Reciklirajmo zajedno“ i „Zeleni telefon: Možeš i ti“ organizirala je izložbu „Zadar reciklira“ u foajeu Gradske knjižnice u Zadru. Izložba će biti postavljena do 2. prosinca 2017.  Izloženi radovi djela su ruku učenika i učenica i dizajn, svih polaznika i polaznica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar, te proizvodi Udruge Pospero.

U udruzi Eko zadar navode kako su tijekom 2017. godine proveli radionice sa svim dobnim skupinama te zastupili oporabu sljedećih kategorija otpada; papir, tekstil, staklo, plastični (PET) električni i elektronski otpad. Sve radionice financirao je Grad Zadar.

Polaznici i polaznice edukativno – kreativnih radionica učili su o štetnosti nepropisno odloženog otpada, o svakodnevnim koracima smanjenja količine otpada, kako ga pravilno odložiti te usvajanju navika o odgovornom ponašanju. Od plastičnih vrećica tkale su se prostirke za plažu, od dnevnih novina izrađivali su se novogodišnji ukrasi, stare staklenke napunile su se ukusnom zimnicom, od tekstilnog otpada redizajnirale su se reklamne majice i šivale i oslikavale torbe.

Udruga „Eko – Zadar“ od svog osnutka 1999. radi na informiranju i educiranju javnosti o smanjenju količine otpada te o njegovom pravilnom deponiranju, selektivnom odlaganju otpada te sprječavanju nastanka i oporabi istoga.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...